Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

1-daagse bedevaart Kevelaer zaterdag 25 juli 2020

Geplaatst op: 11 februari 2020

‘Ik ben daar waar jij bent’

Ons vertrekpunt is de St Jan de Doperkerk in Wateringen dat vele jaren als Broederschapskerk heeft dienst gedaan. De prachtige gebrandschilderde ramen vertellen het verhaal van Kevelaer en Lourdes. Na aankomst in Kevelaer stellen we ons op voor een traditionele intocht door de Hoofdstraat en gaan in processie met muziek en bedevaartskaars naar de Kaarsenkapel. Na de koffie met wat lekkers vieren we de eucharistie in de Basiliek, ondersteunt met zang en muziek. Na de lunch kunt u deelnemen aan de kruisweg en als afsluiting van deze bedevaart in Kevelaer is er een Marialof.  

Kevelaer is een bedevaartplaats net over de Duits - Nederlandse grens vlakbij Kleef. Het heeft niet de bekendheid als Lourdes, hoewel het verhaal over Kevelaer veel ouder is. Rond Kerstmis van het jaar 1641 hoort de vrome marskramer Hendrik Busman op de heide van Kevelaer nabij een hagelkruis tijdens zijn gebed een stem: "Bouw mij op deze plaats een kapelletje!" Hij hoorde op drie verschillende dagen deze geheimzinnige stem. Zijn vrouw zag in een nachtelijke verschijning een afbeelding van Maria als "Troosteres van de bedroefden". Zij had een tijd eerder deze afbeelding gezien in de handen van twee soldaten. In die tijd na de pestepidemie van 1623 in die contreien werd de inspraak van Maria vaak onder deze titel ingeroepen. In 1642 reeds kon de pastoor van Kevelaer het genadebeeld in het door de marskramer Hendrik Busman gebouwde kapelletje plaatsen.

Programma (onder voorbehoud)
07.00 u    Pelgrimsgebed in de kerk
07.15 u    Vertrek vanuit Wateringen
09.30 u    Aankomst Kevelaerboek_nu.jpg
10.15 u    Kaarsenkapel
10.30 u    Tijd voor kaffee & kuchen
11.30 u    Eucharistieviering
13.00 u    Lunch
14.30 u    Kruisweg
17.00 u    Marialof
18.30 u    Vertrek uit Kevelaer
20.45 u    Aankomst Wateringen

De deelnamekosten voor deze pelgrimstocht op zaterdag 25 juli 2020 naar Kevelaer bedragen € 55,00 p.p. Na digitale aanmelding ontvangt u per e-mail een factuur. De kosten zijn inclusief vervoer per bus, lunch, vieringen op en rond het heiligdom, pastoraal programma en bedevaartskosten (drukwerk, porto, stipendia etc.).

Er geldt een minimum deelname van 46 personen. Je krijgt uiterlijk 4 weken voor vertrek bericht als de reis niet doorgaat.<< Terug naar het nieuwsoverzicht