Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Stille Omgang dit jaar in aangepaste vorm

Geplaatst op: 26 februari 2022

De Stille Omgang (19/20 maart) zal dit jaar in compacte omvang plaatsvinden. Gezien de recente versoepelingen kan er gelukkig meer dan de organisatie enkele weken geleden kon voorzien. Maar het is helaas niet mogelijk om in zo’n korte tijd alsnog naar een volledige “normale” invulling van de Stille Omgang toe te werken.

De Stille Omgang is een route die wordt gelopen om het Mirakel van Amsterdam te herdenken. Dit mirakel vond plaats op 15 maart 1345. Een zieke man kreeg thuis door een priester de H. Communie uitgereikt, de man nuttigde het Lichaam van Christus en moest even later door zijn ziekte braken. Het braaksel, met daarin het Allerheiligste, werd in het haardvuur gegooid. De volgende dag werd duidelijk dat de Hostie niet verteerd was door het lichaam en ook niet verbrand was door het vuur. De priester haalde het Allerheiligste Sacrament op en bracht het naar de Sint-Nicolaaskerk.  Door een vondst in 1881 werd de route die de priester destijds heeft afgelegd met het Allerheiligste ontdekt, dit is tevens het jaar dat de traditie van de Stille Omgang is herontstaan.

Na twee coronajaren kan dit jaar iedereen weer meebidden en Het Mirakel meevieren! De route kun je zowel alleen als met meerderen bewandelen en je kunt zowel voor als na de wandeling naar de H. Mis vieren in de Sint Nicolaasbasiliek. Loop dit jaar mee en ontdek hoe verbindend Het Mirakel tot op deze dag is!

Voor meer (actuele) informatie kijk op de site van de Stille Omgang<< Terug naar het nieuwsoverzicht