Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Aan belangstelling geen gebrek

Geplaatst op: 02 juli 2019

We kunnen trots zijn op wat onze voorvaderen allemaal tot stand gebracht hebben. Ondanks dat het broederschap in 1969 opgeheven is, herdenken we dit jaar wel dat er in 1819 (nu dus 200 jaar geleden) een broederschap werd opgericht voor de Westlandsche processie naar O.L. Vrouw van Kevelaer. We kennen ongetwijfeld de verhalen thuis van op bedevaart gaan Brielle, Heiloo, Sint Jan in Den Bosch, Lourdes of Kevelaer. En niet in de laatste plaats door een bekend gezegde: 'Voor je ziel ging je naar Den Briel en kwam je daar niet klaar, dan ging je naar Kevelaer'.

Of deze succes-historie nu bijdraagt aan de grote belangstelling voor de jubileumbedevaart, blijft natuurlijk altijd gissen. Feit is wel dat de 2-daagse bedevaart (vrijdag en zaterdag) vol zit (85 personen). Voor de 1-daagse bedevaart is nog plek maar ook daar zien we laatste dagen vele aanmeldingen binnenkomen. Ongetwijfeld zal het afscheid van pastor Martien Straathof hierbij een rol spelen. En hoe mooi kan het zijn dat hij de laatste dagen van zijn pastoraat hier in het Westland afsluit met een bedevaart. Wie had dat ooit kunnen dromen? Wij als Westlandse Bedevaarten zijn hem zeer erkentelijk voor het feit dat hij gedurende zijn tijd in het Westland ons met het bedevaart-werk heeft bijgestaan als geestelijk adviseur. In Kevelaer zullen we op gepaste wijze hem daarvoor bedanken.

Wilt u nog mee naar Kevelaer? Wees er dan snel bij want de bus voor de 1-daagse is zo vol. En VOL=VOL.<< Terug naar het nieuwsoverzicht