Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Bedevaart Kevelaer 2023 GAAT NIET DOOR

Geplaatst op: 27 mei 2023

Om maar direct met de deur in huis te vallen: onze 2-daagse bedevaart naar Kevelaer op 18-19 juli 2023 kan helaas niet door gaan.

Ik hoor u denken: er zullen wel te weinig deelnemers zijn om de reis door te laten gaan. Maar niets is minder waar. De reden van annuleren is van een geheel andere aard.

Dit jaar was onze keuze gevallen om te verblijven in het Priesterhuis in Kevelaer. Het Priesterhuis bevindt zich aan de Kapellenplatz, tegenover de Genadekapel. Vandaag precies 10 dagen geleden werden wij vanuit het Priesterhuis ingelicht over een groot probleem in hun accommodatie: de lift is defect en zal de rest van het pelgrimsseizoen van dit jaar niet beschikbaar zijn. Er zijn geen reserveonderdelen meer voor de lift, dus deze moet volledig opnieuw worden opgebouwd. Dat kan waarschijnlijk pas komende winter. Dus alle pelgrims moeten trappen nemen naar hun kamers.

De kamers voor de pelgrims zijn veelal op de 2e verdieping, voor veel pelgrims die niet goed ter been zijn een onhaalbare onderneming. Ook het Priesterhuis heeft met ons meegedacht en een alternatief aangereikt. Helaas was ook daar geen of onvoldoende beschikbaarheid om de Westlandse pelgrims op genoemde datum onder te brengen. Ook andere locaties en/of data brachten ons geen passende oplossing.

Al onze inspanningen ten spijt kunnen we helaas geen andere beslissing nemen dan nu de geplande bedevaart naar Kevelaer voor 2023 te annuleren. We rekenen op uw begrip voor ons besluit.<< Terug naar het nieuwsoverzicht