Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Bedevaart Kevelaer 27-28 juli 2022 'Geef ons Vrede'

Geplaatst op: 30 juli 2022

In de vroege morgen van 27 juli kwamen 40 pelgrims tezamen in de St. Jan de Doperkerk te Wateringen voor hun bedevaart naar Kevelaer. Niet zomaar een kerk, nee, sinds 1912 was dit de Broederschapskerk van de Westlandsche Processie naar Kevelaer. De historie van Kevelaer en Lourdes is 'beschreven' in de gebrandschilderde ramen. Pastoor Steenvoorden sprak het pelgrimsgebed uit en met het zingen van het pelgrimslied verruilden we de kerk voor een comfortabele bus van BAB-VIOS.

Na een kopje koffie in het hotel liepen we in processie naar de Genadekapel om daar onze bedevaartskaars aan te bieden en te ontsteken. Na het aanbieden van de bedevaartkaars volgde een rondje Heiligdom: bezoek aan de kaarsenkapel waar ons schild uit 1892 hangt, vervolgens de biechtkapel en de sacramentskapel en ook een kijkje in de grote basiliek.

Na de lunch even wat tijd voor rust. Een wandeling door de Bussmannstrasse en natuurlijk langs het klooster van de Clarissen, bracht ons naar het mooie kruiswegpark voor onze kruisweg. Ook dit keer heeft het ons diep geraakt, het deed ons goed. De dag hebben we afgesloten met het bidden van de rozenkrans, of beter gezegd een rozenhoedje, in de kapel van het hotel. De nacht viel over Kevelaer, en moe maar wel voldaan vielen bij de pelgrims de luiken dicht.

Eén van de mooiste plekken om te vieren is de Kaarsenkapel. De Kaarsenkapel is de eigenlijke bedevaartskerk. De grote kaarsen van de pelgrimsgroepen blijven daar achter: zij laten de verbondenheid zien met Maria als de bedevaartgangers al lang weer naar huis zijn teruggekeerd. Voor zowel de eucharistieviering als ons Danklof mochten wij in deze Kaarsenkapel bijeen zijn.

De vrije tijd in Kevelaer werd door ieder dankbaar gebruikt om een kaarsje op te steken, lekker een terrasje te pakken of een souvenirtje te kopen. Onder een stralende zon met een lekker temperatuurtje was het prima vertoeven in Kevelaer. Met een prachtig danklof hebben we onze bedevaart afgesloten. Twee prachtige dagen met elkaar. Het was goed zo.<< Terug naar het nieuwsoverzicht