Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Een geweldige ervaring, bezoek aan H. Theresia van Lisieux

Geplaatst op: 11 september 2022

verslag dag 2 bedevaart Lourdes 10 tot en met 18 september 2022

Zondag 11 september 2022

’s Morgens 11 graden Celsius in Lisieux, ‘s avonds bij aankomst in Niort 26 graden. We rijden de zomer weer tegemoet. Een geweldige dag beleefd. Het bezoeken van de basiliek van de Heilige Theresia is werkelijk prachtig. Wat een prachtige sfeer. Kleurrijk, schitterende beelden, heel mooie mozaïeken, enz. enz. We kregen bovendien een uitstekende uitleg over de basiliek van een bevlogen vrouw, Ria Augustijn.
Het was gaaf om de heilige eucharistieviering bij te wonen in de basiliek. Weliswaar in het frans, maar o.a. het gezang klonk heel zuiver door de prima akoestiek. De Crypte hebben we ook nog bezocht in alle rust. Kortom, een geweldige ervaring op de zondagmorgen. De lunch hebben we gebruikt in de Ermitage van Lisieux. Attente, vrolijke jongelui bedienden en het was gezellig en smakelijk.

Het was tijd om te vertrekken en na een flinke zit arriveerden we in het Ibis hotel te Niort. Het buffet was echt grandioos! Het is zeker het vermelden waard dat de stemming in de groep grandioos is. De onderlinge hulp, aandacht en gezelligheid is geweldig om te beleven. En morgen weer vroeg op pad. Lourdes komt in zicht! Niet ver in de middag hopen we er binnen te rijden: ons doel! We kijken er allen naar uit; blij, enigszins moe maar zeker heel dankbaar. God zij dank.<< Terug naar het nieuwsoverzicht