Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Bloemenhulde bij het feest van de Onbevlekte Ontvangenis

Geplaatst op: 13 november 2019

Op 8 december, feest van de Onbevlekte Ontvangenis, legt de Paus in Rome als eerbetoon op de Piazza di Espagna een ruiker bloemen neer aan de voet van een beeld van Maria.
Op diezelfde dag, op de plaats waar de Maagd heeft gezegd: “Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis”, sluit het Heiligdom bij dit gebaar van de Paus aan: duizenden bloemen, vanaf 10 november door de pelgrims via het Internet aangevraagd.

Elk jaar viert het Heiligdom van Lourdes op 8 december, het feest van de Onbevlekte Ontvangenis. De eucharistie zal in de Pius X-basiliek worden gecelebreerd door Mgr. Olivier Ribadeau Dumas, Rector van het Heiligdom van O.L.Vrouw van Lourdes, gevolgd door het Angelus bij de Grot en de zegening van de rozen. Tegelijk zal op alle continenten een immense gebedsketen worden gevormd, op initiatief van de Familie van O.L.Vrouw van Lourdes en de gebedsgroepen van Padre Pio. Zij zullen zo actief deelnemen aan deze keten van het bidden van de rozenkrans van de Onbevlekte. Sluit u er bij aan! De heilige Padre Pio heeft gezegd: “Bemin de Maagd en doe haar beminnen. Bid altijd de rozenkrans!”.<< Terug naar het nieuwsoverzicht