Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Het blijft een prachtig spektakel

Geplaatst op: 02 mei 2023

verslag dag 4 bedevaart Lourdes 29 april tot en met 6 mei 2023

dinsdag 2 mei 2023

De derde dag van onze bedevaart. Ik vroeg vanochtend bij het ontbijt aan een mede-pelgrim hoe de dag eruit zal zien. Hij antwoordde: "het zou zomaar kunnen zijn dat we naar de kerk gaan". Dat klopte ook. We hadden een viering met onze eigen groep in accueil Marie Saint Frai. Pastoor Straathof ging voor in deze viering. In deze viering werden alle misintenties voorgelezen. Wat me opviel was dat er vaak gebed werd gevraagd voor het geloof van kinderen en kleinkinderen. Begrijpelijk want dat is toch hetgeen wat je hen het meeste gunt.

De liturgie van het woord kwam uit de brief van de heilige Apostel Paulus aan de gemeente van Korinthe (3:9-17). Het ging over het enige fundament van het geloof onze Heer Jezus Christus. Dat wij daar onszelf als tempel op kondenĀ  bouwen. Hij maakte een mooie vergelijking met de rozenkrans. Waar onze geloofsbelijdenis het fundament vormt en de Wees Gegroetjes als gebeden het cement voor het bouwwerk van deze tempel die wij zijn. Het was wederom een mooie viering..

Na de lunch hebben we een stadswandeling gedaan naar de bezienswaardigheden van Bernadette en de familie Soubirous. De begraafplaats van de familie, de parochiekerk met de doopvont en hun woonhuis in de molen. Na de koffie zijn we naar de Rozenkransbasiliek geweest. Een prachtig mooie kerk met fantastische mozaieken die het leven, sterven en opstanding van Christus uitbeelden. Het is, denk ik, de mooiste kerk van Lourdes. We hebben de middag afgesloten met een gezamenlijk bezoek aan de grot.

De avond is vrij maar de meesten gaan deze avond toch weer naar de lichtprocessie kijken want dat blijft een indrukwekken spektakel.

Al met al opnieuw een enerverende dag die veel voldoening geeft.

Een pelgrim<< Terug naar het nieuwsoverzicht