Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Dank Charles voor vele jaren inzet als bestuurslid van SBW

Geplaatst op: 06 september 2019

De zilveren SBW speld uitgereikt en benoemd tot ere-lid

Op z'n laatste dag als pastor in het Westland maar ook als geestelijk adviseur van de Stichting Bedevaarten Westland viel aan pastor Martien Straathof de eer om een bijzonder mens toe te spreken aan het eind van de viering in de basiliek van Kevelaer op 31 augustus 2019.

Bij onze jubileumbedevaart past het om iemand uit ons midden in het zonnetje te zetten.
-    Het is iemand die het liefst op de achtergrond zijn werk doet.
-    Iemand die trouw zijn taken op zich neemt.
-    Die in de praktijk, bij het uitvoeren van een bedevaart, het liefst achter de schermen,
     hand- en spandiensten verricht.
-    Een man die altijd goed doordacht te werk gaat.
-    Die gedreven is door zijn geloof, vertrouwen heeft in Maria en daarvan ook getuigd.
-    Die positief, realistisch en ter zake kundig is. Hij weet waarover hij praat.
Inmiddels heeft u begrepen dat het gaat om een man. Maar misschien weten de vrouwen mij te vertellen welke man aan bovenstaand signalement voldoet?
Ik heb het uiteraard over Charles Groot. Charles het is mij een eer je te mogen toespreken.

Je bent 'n man van het eerste uur, die betrokken is bij de oprichting van Stichting Bedevaarten Westland. Je hebt aan de wieg gestaan. Jij bent één van die Godfather's daar mag je trots op zijn. De Stichting Bedevaarten Westland is inmiddels een begrip geworden in het Westland en ver daarbuiten. We staan op de kaart. We hebben inmiddels een respectabel aantal mensen, die méégeweest zijn op een van onze bedevaarten. U bent daardoor onze zeer gewaardeerde ambassadeurs geworden.

Ik ken Charles al ver voor de tijd dat ik hier in het Westland pastor werd. Ver voor de oprichting van SBW. Het is Maria die ons jaren geleden al samengebracht heeft. Ik ken Charles als organisator.
De man van afspraken maken.....en dat op papier zetten. Draaiboeken maken. De man die hand- en spandiensten verricht bij de uitvoer èn anderen daarin meeneemt. Dat is het sterke van Charles.... "We moeten het SAMEN doen". Na een bedevaart worden we uitgenodigd voor de evaluatie, de leerpunten worden verzameld, het draaiboek wordt aangepast. Vervolgens worden plannen uitgerold voor een nieuw project, een bedevaart.

Ik ken Charles als een beminnelijk mens die altijd opzoek is naar wat er toe doet. Waar word je nu méér mens van. Hoe kan je je medemens laten uitgroeien tot een heel, heilig mens. Charles (en gelukkig vele andere) vinden inspiratie, vinden de bron in het geloof van de heilige Schrift. Het voorbeeld van Jezus, de aanmoediging van Maria drijft hem. Het geloof is hem dierbaar. Ook de overdracht van het geloof, de overdracht van de ene generatie op de andere generatie heeft zijn aandacht.
Hij doet er alles aan om tot een verstaanbare liturgie te komen, voor iedereen voor alle generaties. Hij daagt mij, en alle andere pastores steeds opnieuw uit opzoek te gaan naar de diepe inhoud van ons om dat op een nieuwe en aanstekelijke manier te verpakken zodat het vrucht oplevert bij de nieuwe generatie. En bedevaarten zijn zo'n vorm, een voertuig om het geloof nieuw en vernieuwd te doen beleven. Te ervaren.

Charles, je neemt afscheid als bestuurslid van SBW. Het bestuur van SBW heeft besloten jou te benoemen tot erelid en daarbij mag ik je de zilveren SBW speld opspelden. Dank, veel dank voor al die jaren opbouwwerk, je geduld en vertrouwen, je rust, je wijsheid en je ervaring die je ingebracht hebt. Voor dat alles Dank je wel !

pastor Martien Straathof
Kevelaer,
31 augustus 2019<< Terug naar het nieuwsoverzicht