Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Data WJD 2023 bekend: 1 tot en met 6 augustus 2023

Geplaatst op: 08 november 2021

De eerstvolgende katholieke Wereldjongerendagen vinden plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 in Lissabon. Die data zijn de eerste week van oktober in Rome bekend gemaakt. Vanuit Nederland zal JongKatholiek in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim reisinitiatieven voor de WJD23 ontwikkelen.

Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht is een officieel erkende bedevaartorganisatie die al meer dan honderd jaar bedevaartreizen organiseert naar onder meer Lourdes, Rome en Israël. Ook bij voorgaande edities van de Wereldjongerendagen was het Huis voor de Pelgrim zijdelings betrokken.

Voorprogramma
De reisinitiatieven worden ontwikkeld in samenwerking met de jongerenwerkers van de zeven Nederlandse bisdommen. Voorafgaand aan het officiële programma in Lissabon vindt er een voorprogramma plaats in verschillende regio’s in Portugal, de zogeheten ‘dagen van de bisdommen’. De deelnemers hebben dan volop de gelegenheid om in contact te komen met katholieke jongeren uit andere landen.

Hoogtepunt van de Wereldjongerendagen is het bezoek van de paus. Tijdens de slotviering worden meer dan een miljoen deelnemers verwacht. De katholieke Wereldjongerendagen vinden elke twee of drie jaar in een ander werelddeel plaats. De laatste keer was in 2019 in Panama. De bedoeling was dat de volgende editie in 2021 zou plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie is deze uitgesteld tot 2023.

Jongeren die mee willen naar de WJD zijn van harte uitgenodigd voor de WJD@Home die in het weekend van 14-16 januari worden gehouden op Ameland. Jong Katholiek organiseert dit weekend voor jongeren van 15-30 jaar. De organisatie hoopt dat net als bij de vorige editie (in 2019) opnieuw veel jongeren zich zullen aanmelden, omdat de WJD@Home de perfecte opstap zijn naar de WJD van Lissabon.<< Terug naar het nieuwsoverzicht