Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

De laatste dag in Lourdes

Geplaatst op: 16 september 2022

verslag dag 7 bedevaart Lourdes 10 tot en met 18 september 2022

Vrijdag 16 september 2022

Tja, alweer de laatste volle dag in Lourdes. En ja, er is nog genoeg energie én volop zin om het programma van vandaag te volgen. We begonnen met het toezingen van ‘onze’ jarige Sandra. Klonk prima! ’s Morgens hebben we met z’n allen de kleine kruisweg gelopen. Het weer paste zich daar geheel bij aan: de lichte regen viel gestaag. Indrukwekkend om ons in te leven in die laatste vreselijke gang naar het kruis. De heilige stilte en grote eerbied waren voelbaar.

Het weer knapte direct weer op en na een uitstekende lunch was het tijd voor de handoplegging in de Bernadette kerk. Tijdens een prachtige eucharistieviering hebben alle ca 300 Nederlandstalige pelgrims deze kostbare handeling in stilte beleefd. De viering werd afgesloten door het schitterende blijmakende gezang van een soliste. Een o zo waardig slot van de eerbiedwaardigheden.

Fred overigens gaf nog een kleine excursie en velen gebruikten de tijd om nog fijn een tijdje Lourdes in te gaan, de waterceremonie te doen, kaarsen te branden etc. etc.
Het ‘laatste’ avondmaal is een feestelijke, met applaus voor de bediening en de keuken geworden!

Resteert de noodzaak om ons wederom te testen i.v.m. corona. Dat het ons gegeven is om morgen ‘gewoon’ met z’n allen gezond en wel in de bus te stappen, richting Nevers.
Onvergetelijke dagen Lourdes, die ons allen veel gebracht hebben. Helend, ontroerend, stil-makend. Waarlijk een plaats waar hemel en aarde elkaar raken. Ben je er geweest dan zal je het beamen. Met onuitsprekelijke dank namens deze schrijver en …. velen met mij!<< Terug naar het nieuwsoverzicht