Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

De terugreis - Op bezoek bij Bernadette in Nevers

Geplaatst op: 15 mei 2018

verslag dag 8 en 9 bedevaart Lourdes 7 t/m 15 mei 2018

De terugreis van Lourdes was al even spectaculair als het bezoek aan Lourdes. Het was mijn eerste echte bedevaart. Een prachtige ervaring van de inspiratie van de diensten en gebeden over de H. Bernadette. Zeker de verbondenheid met de H. Bernadette maar ook op de terugreis nog een bezoek aan Nevers, waar we in het klooster hebben overnacht. De viering in de kapel, het bezoek aan de schrijn en de stilte maakte de bedevaart helemaal af. Beter kon niet. Vanmorgen na het ontbijt nog even langs de kapel en in het winkeltje nog wat gekocht, zoals een Nederlandse tekst in het boekje waar in het laatste relaas van Bernadette over de verschijningen. Helemaal voldaan konden we aan de lange rit naar het Westland beginnen.

Dankzij de uitstekende begeleiding van pastor Straathof, Nico Stijger en Peter en Christine Hendriks, een reis om vast te houden in de herinnering.

We hebben genoten en geleerd om met anderen rekening te houden en te helpen. Gemeenschap gevormd, is ook een kerk-zijn. Dat doen we samen. Heb uw naaste lief gelijk uzelf.

Dank voor alle zorg,
Frank Haalmeijer<< Terug naar het nieuwsoverzicht