Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Een goed en heilig jaar met Bernadette!

Geplaatst op: 09 januari 2019

Een jong meisje loopt langs een bergriviertje in de Franse Pyreneeën. Samen met haar zusje en een vriendinnetje is ze hout aan het sprokkelen. Plotseling hoort ze een zacht geruis. Als ze opkijkt, ziet ze in een nis in de rotswand een mooie dame staan. Het lijkt alsof de wereld om hen heen niet meer bestaat. Het meisje ziet alleen nog maar die dame in het wit. Ze voelt zich direct bij haar thuis en voert hele gesprekken met haar.

Zo begon precies 160 jaar geleden de geschiedenis van Lourdes als bedevaartplaats. Dat meisje was Bernadette Soubirous, geboren op 7 januari en op 9 januari gedoopt in Lourdes, 175 jaar geleden. Zij verliet deze wereld op 16 april 1879, 140 jaar geleden.

Westlandse Bedevaarten biedt in 2019 een reis naar Lourdes aan, van 30 april tot en met 8 mei. Tijdens de bedevaart naar Lourdes wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. Hoogtepunt is uiteraard de mis aan de grot. Indrukwekkend zijn ook de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 25.000 pelgrims uit tal van landen. Daarnaast is Lourdes een gezellig stadje met tientallen winkeltjes en terrasjes. Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om een excursie naar de Pyreneeën te maken.

 << Terug naar het nieuwsoverzicht