Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Gebedsmarathon tegen corona in bedevaartsoorden

Geplaatst op: 24 april 2021

Paus Franciscus wil de gelovigen andermaal mobiliseren voor een spirituele strijd tegen het coronavirus. Daartoe laat hij in de meimaand een gebedsmarathon houden.

De paus heeft een beroep gedaan op alle katholieke bedevaartsplaatsen om komende maand elke avond de rozenkrans te bidden ter bespoediging van het einde van de pandemie. De kerkelijke media moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk gelovigen online kunnen participeren. Dat heeft de Pontificale Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie bekendgemaakt.

Franciscus opent de gebedsmarathon op 1 mei (18.00 uur) bij het altaar van de Gregoriaanse Kapel in de Sint-Pietersbasiliek en sluit hem af op het feest van Maria Visitatie (31 mei) bij de Lourdesgrot in de Vaticaan Tuinen..

De Pontificale Raad voor de Nieuwe Evangelisatie, die in 2010 door paus Benedictus XVI werd opgericht, wil een nieuwe impuls geven aan de verspreiding en versterking van het geloof, vooral in de westerse wereld. Dit dicasterie, geleid door aartsbisschop Rino Fisichella, is ook verantwoordelijk voor het toezicht op de bedevaartsoorden en de coördinatie van de activiteiten aldaar.

 << Terug naar het nieuwsoverzicht