Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Heilige jaar Santiago de Compostela wordt tot 2022 verlengd

Geplaatst op: 12 juli 2021

Tijdens de plechtigheid ter gelegenheid van de ceremoniële opening van de Heilige Deur van de kathedraal in Santiago de Compostela (Noord-Spanje) werd verrassend aangekondigd dat paus Franciscus het Heilige Jacobusjaar 2021 verlengt tot 2022 vanwege de coronapandemie. Een Heilig Jacobusjaar gaat terug op een pauselijk voorrecht uit de 12de eeuw. Het wordt telkens gehouden als de feestdag van Sint-Jacobus ( 25 juli) zoals ook in 2021 op een zondag valt.

Volgens de overlevering ligt de apostel Jacobus begraven op de plaats waar de kathedraal gebouwd is. De plaats is ook de eindbestemming van de bekende bedevaart naar Compostela, die vooral in een Heilig Jacobusjaar zoals nu in 2021 extra veel pelgrims lokt

Tijdens de opening van de Heilige Deur werd bevestigd dat wegens de coronapandemie tot de verlenging is besloten. Dat moet beletten dat er geen problemen ontstaan omdat er ondanks de pandemie toch een te grote toeloop is van bedevaarders, waardoor de veiligheidsvoorschriften in het gedrang komen. De beslissing van de paus is ook goed nieuws voor de uitbaters van de refugio's en de horeca langs de route.

Bron: Kathpress.at<< Terug naar het nieuwsoverzicht