Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Hemelvaartsdag - Internationale Hoogmis

Geplaatst op: 10 mei 2018

verslag dag 4 bedevaart Lourdes 7 t/m 15 mei 2018

Hemelvaartsdag. Een voorrecht om dit feest in Lourdes te mogen vieren. Na een vroeg ontbijt waren we ruim op tijd in de Pius X Basiliek, een enorme ondergrondse ruimte. Geweldig om er met 25.000 gelovigen van alle continenten met overtuiging hemelvaart te vieren. Heel bijzonder om zo ons geloof te getuigen.

Daarna hebben we uitgebreid het heiligdom bezocht. We hadden elkaar echt nodig om de klim te kunnen voltooien. Een saamhorigheid die onze groep trouwens tekent.

De verscheidene kerken zijn werkelijk schitterend. Zoveel unieke indrukken. Vroeg in de middag hadden we een mooie boeteviering. ’s Middags hebben we gezellig met elkaar iets op een gezellig terras gedronken. Natuurlijk gaat het ook dar om een fijne sfeer tijd van dagelijkse ontspanning en mooie contacten die moeiteloos plaatsvinden. Tenslotte en niet het minste, de lichtprocessie ’s avonds. Daar zijn geen woorden voor, zo enorm hartverwarmend en vol passie dat beleefd wordt! Je moet het meegemaakt hebben om te weten hoe het is. Een wonderlijke ervaring!

Na een dag vol met onuitwisbare indrukken plus veel  digitale foto’s is het dat goed om even na te praten in het hotel. En zo is geschied. Wat een zonnige, stralende dag, ook letterlijk. Dankbaar gaan we onze vijfde dag beginnen. Van harte! Heel bijzonder!

John Halkes<< Terug naar het nieuwsoverzicht