Geplaatst op: 30-11-2017

8-daagse bedevaart Israël per vliegtuig

informatiebijeenkomst zaterdag 20 januari 2018

Israël, het land van de Bijbel, het land van Jezus. Treed samen met ons in de voetsporen van Jezus en bezoek onder andere het Meer van Galilea, de Dode Zee, de Hof van Olijven, maar ook Jeruzalem en Bethlehem. Samen met (naar schatting) 1000 andere Nederlandse pelgrims vieren we tijdens de Nederlandse Dagen in november 2018 de Eucharistie in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen. 

Bedevaartprogramma
Tijdens onze bedevaart laten wij ons inspireren op plekken die wij kennen uit de Bijbel en treden wij in de voetsporen van Jezus.  We beginnen onze reis in Galilea. Zo varen wij over het Meer van Galilea en bezoeken we plaatsen die we vanuit de Bijbel kennen: Kapernaüm en Betsaïda. Samen met 1000 andere Nederlandse pelgrims vieren we tijdens de Nederlandse Dagen de Eucharistie in de openlucht op de Berg van de Zaligsprekingen.

We bezoeken de prachtige Basiliek van de Aankondiging in Nazareth, waar we samen een Vesperviering zullen hebben. Vanuit Galilea trekken we naar Betlehem. Onderweg bezoeken we de doopplek in de Jordaan en de Herdersvelden buiten Betlehem.

Na het bezoek aan Betlehem, met de Geboortekerk, en aan Jericho, hebben we de mogelijkheid om te 'zwemmen' in de Dode Zee en bezoeken we het indrukwekkende Massada. Tenslotte komen we in Jeruzalem waar zoveel plekken te vinden zijn die we kennen uit het leven van Jezus. Wat dacht u van de Olijfberg, de Hof van Olijven en de Heilige Grafkerk? Tenslotte lopen we samen de Via Dolorosa: de weg die Jezus heeft afgelegd met het kruis op zijn schouders. Laat jij je inspireren en ga je met ons mee op deze adembenemende reis van 14 t/m 21 november 2018?

Informatie
Voor wie meer wil weten over deze bedevaart organiseren we een informatiebijeenkomst op zaterdag 20 januari 2018 aanvang 14.00 uur in de O.L.Vr. tenhemelopnemingkerk, Iepstraat 1 te ’s-Gravenzande. Ook als u niet van plan bent om met deze bedevaart mee te gaan maar toch eens wat meer over Israël wilt horen, u bent allen van harte welkom.

Bekijk hier de folder van de bedevaart naar Israël 14 t/m 21 november 2018