Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Kijktip: Jerusalem in het Omniversum

Geplaatst op: 13 april 2018

filmduur: 45 minuten,  Nederlands ingesproken door Frank Rigter

Jeruzalem, de plek in het Heilig Land waar het paasverhaal zich heeft afgespeeld. Een plek die uitvoerig beschreven wordt in de Bijbel. Een plek die jaarlijks door duizenden pelgrims van over de hele wereld bezocht wordt. En de plek die de Nederlandse pelgrims tijdens de Nederlandse Dagen bezoeken. Wil jij je alvast inlezen? Voorbereiden op de spectaculaire reis die wellicht voor jou op de planning staat? Of wil je gewoon meer weten over deze betekenisvolle plek? Dat kan! Het Omniversum in Den Haag, het grootste grootbeeldfilmtheater van de Benelux, heeft namelijk de schitterende film Jerusalem op haar filmagenda opgenomen.

Jerusalem
Jerusalem neemt je mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld. De stad werd de afgelopen 5000 jaar meerdere keren verwoest en opnieuw opgebouwd, maar bleef een mysterieuze aantrekkingskracht houden. Wat maakte de stad zo belangrijk voor zoveel verschillende culturen? Hoe groeide de stad uit tot het centrum van de wereld voor de drie grote godsdiensten? Waarom is het nog steeds belangrijk voor ons? In de film beleef je Jeruzalem door de ogen van 3 mensen die het hun thuis noemen. Je ziet de mengelmoes van culturen, eeuwenoude rituelen en geheimen die onder de grond verborgen blijven. Bijzondere beelden van de heiligste plaatsen van de stad, evenals zeldzame en adembenemende luchtfotobeelden van de oude stad, maken Jerusalem tot een unieke en prachtige filmische ervaring. Een echte aanrader om te kijken!

180° film om je heen
De films die in het Omniversum worden vertoond worden door een geavanceerde techniek op een enorm projectiescherm geprojecteerd, Doordat dit scherm half rondom het publiek loopt en zo groot is als een half voetbalveld zie je vrijwel overal om je heen beeld. Je waant jezelf dus ook daadwerkelijk midden in Jeruzalem.
Het Omniversum biedt documentaire-achtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Sinds 1984 bracht het Omniversum al ruim 100 films uit: van expeditie naar de top van de Mount Everest tot een rafttocht door de Grand Canyon.

Meer informatie?
Kaarten voor de filmvoorstelling Jerusalem kunnen gekocht worden via de website van het Omniversum. Volwassenen betalen € 11,75 voor een ticket en kinderen € 7,75.<< Terug naar het nieuwsoverzicht