Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Jubileum bedevaart naar Kevelaer

Geplaatst op: 08 februari 2019

1819 oprichting broederschap Westlandsche processie naar O.L.Vrouw van Kevelaer

In 1819 werd met goedkeuring van paus Pius VII het broederschap van de Westlandsche Processie naar O.L. Vrouw van Kevelaer opgericht. Nu dus twee eeuwen geleden. Reden genoeg om dit feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Deel mee in de feestvreugde en ga met naar Kevelaer. U heeft de keuze uit twee mogelijkheden, n.l. een eendaagse of een tweedaagse bedevaart.

Tweedaagse bedevaart vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2019

Ons vertrekpunt is de St Jan de Doperkerk in Wateringen dat vele jaren als Broederschapskerk heeft dienst gedaan. De prachtige gebrandschilderde ramen vertellen het verhaal van Kevelaer en Lourdes. Na aankomst in Kevelaer krijgt u eerst koffie met wat lekkers, daarna brengen we een bezoek aan het heiligdom met een korte rondleiding. In de middag is er ruimte voor ontspanning, een bezoek aan het stadje Kevelaer of deelname aan een excursieprogramma. In de kapel van het hotel bidden we als dagsluiting de rozenkrans.
Op dag twee ontvangen we bij het Raadhuisplein de pelgrims die alleen op zaterdag 31 augustus naar Kevelaer komen. Met een traditionele intocht door de Hauptstrasse brengen we onze bedevaartskaars naar de Kaarsenkapel. Na de koffie met wat lekkers vieren we de eucharistie met o.a. Mgr. J.H.J. van den Hende in de Basiliek, ondersteunt met zang en muziek. In de middag kunt u deelnemen aan de kruisweg en als afsluiting in Kevelaer is er een Marialof. Deze jubileum bedevaart naar Kevelaer sluiten we af met een diner in ‘s-Gravenmoer.
De prijs van deze tweedaagse bedevaart naar Kevelaer is € 185,00 p.p.

Eendaagse bedevaart op zaterdag 31 augustus 2019

Ook deze eendaagse bedevaart begint in de St Jan de Doperkerk in Wateringen. Om 7 uur hebben we in deze kerk bij de gebrandschilderde ramen van Kevelaer een kort meditatief moment. Vervolgens rijden we met bussen van BAB VIOS naar Kevelaer. Daar aangekomen voegen we ons bij het gezelschap dat al een dag eerder naar Kevelaer afgereisd is en maken ons op voor een traditionele intocht via de Hauptstrasse naar de Genadekapel. Muziekvereniging de Phoenix uit Wateringen (voorheen De Ster) zal de intocht muzikaal ondersteunen. In de Genadekapel zal de bedevaartskaars ingezegend worden. Daarna tijd voor koffie met gebak. De eucharistie vieren we in de basiliek met o.a. Mgr. J.H.J. van den Hende en leden van ons pastoraal team, ondersteunt met zang en muziek. De lunch nuttigen we in Parkhotel. Na de lunch kunt u deelnemen aan de kruisweg en als afsluiting in Kevelaer is er een Marialof. Deze jubileum bedevaart naar Kevelaer sluiten we feestelijk af met een diner in ‘s-Gravenmoer. Rond 23.30 uur zijn we dan weer terug in Wateringen.
De prijs van deze eendaagse bedevaart naar Kevelaer is € 85,00 p.p.

Voor de bedevaart naar Kevelaer is beperkt plaats, dus wees er snel bij want VOL=VOL.
Vanaf maandag 11 februari 2019 zijn beide reizen te boeken via deze site.<< Terug naar het nieuwsoverzicht