Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes komt met musical over Sint-Bernadette

Geplaatst op: 01 maart 2019

Vanaf 1 juli zal in Lourdes dagelijks de musical Bernadette de Lourdes worden opgevoerd. Het stuk gaat over de Franse zieneres Bernadette Soubirous (1844-1879), die in 1933 werd heiligverklaard.

De muziek van de liedjes van de musical werd gecomponeerd door de bekende Franse singer-songwriter Grégoire. De teksten zijn van Lionel Florence en Patrice Guirao. De regie is in handen van Serge Denoncourt. De hoofdrolspeelster is de 16-jarige Eyme.

De locatie van de opvoeringen is Zaal Robert Hossein in Lourdes, gelegen in de buurt van het treinstation.
“Aan de hand van haar eigen woorden en van authentieke documenten van die tijd beschrijft Bernadette van Lourdes getrouw de chronologie van de gebeurtenissen, haar familie, haar ontmoeting met de Maagd Maria, haar nederig, kalm en beslist gevecht om de feiten te verdedigen”, aldus een promotietekst van het heiligdom in Lourdes.

Sint-Bernadette staat dit jaar centraal in Lourdes. Het is namelijk 175 jaar geleden dat zij er werd geboren. Bovendien stierf zij 140 jaar geleden als zuster Marie-Bernarde in een klooster in Nevers. Dit gedenkjaar heeft als thema ‘Zalig de armen’. Het heiligdom wil daarmee benadrukken dat Bernadette, hoewel zij een arm, ziekelijk en ongeletterd meisje was, werd uitverkoren om vanaf 11 februari 1858 de Moeder Gods te zien.<< Terug naar het nieuwsoverzicht