Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

"Lourdes United" Een wereldwijde online-bedevaart

Geplaatst op: 07 juli 2020

Op 16 juli 2020, de dag van de 18e en laatste verschijning van Maria, zal het Heiligdom van Lourdes een uitzonderlijke online-bedevaart voor de hele wereld organiseren, die live zal plaatsvinden vanuit de Grot. Deze buitengewone dag brengt miljoenen mensen van alle continenten, via televisie, radio en sociale netwerken samen onder het teken van hoop en solidariteit.

Om 15.00 uur live in 10 talen!

Het programma:
Van 07.00 uur tot 22.00 uur (Frankrijk) - Uitzendingen van vieringen, processies, rozenkransen en gebeden.
Een nieuw tv-programma bij de Grot zal live plaatsvinden van 16.00 uur tot 18.00 uur. Religieuze en pelgrims wisselen elkaar af en vertellen over de rol die Lourdes in hun leven speelt.
De camera's gaan achter de schermen van deze unieke plek om de missie beter uit te leggen.
Talloze toespraken over diverse thema’s zoals: solidariteit, broederschap, inzet, hulp, hoop en het zoeken naar betekenis, evenals verslagen, archiefvideo's, livemuziek en andere hoogtepunten komen in deze 2 uur aanbod.

Een tijd van hereniging, hoop en solidariteit om weer in contact te komen met de geest van Lourdes
Lourdes, een internationaal pelgrimsoord, heeft bijna 100.000 vrijwilligers die 3 miljoen pelgrims en bezoekers van over de hele wereld welkomen, waaronder meer dan 50.000 zieken en mindervaliden.
De "Lourdes United" online-pelgrimage is multicultureel en brengt iedereen ter wereld samen die Lourdes zien als bakermat van geloof, toewijding, delen en hoop. De wereld staat voor een ongekende economische en sociale crisis, gekoppeld aan een ongekende zoektocht naar betekenis. De broederschap, vrijgevigheid en hoop die het heiligdom al 162 jaar in stand houdt, zijn nog nooit zo essentieel geweest. In Lourdes staan ​​de armen, kwetsbaren, zieken of mindervaliden op de eerste plaats.

Lourdes United wordt geconfronteerd met de crisis
De aalmoezeniers van het Heiligdom van Lourdes hebben altijd gebeden voor de wereld en de wereld naar de Grot gebracht, nog meer tijdens de wereldwijde crisis die we ervaren. Honderdduizenden berichten, oproepen tot hulp, kreten van lijden, maar ook getuigenissen van hoop blijven Lourdes bereiken, met een kloppend hart van gebed.
Voor het eerst in de geschiedenis is het Heiligdom meer dan twee maanden gesloten geweest en waren alle bedevaarten in die tijd geannuleerd. Ondanks de gedeeltelijke heropening kan het Heiligdom volgens een strikt gezondheidsprotocol slechts een zeer beperkt aantal pelgrims het Heiligdom bezoeken.
Lourdes zonder pelgrims is een Lourdes zonder middelen om de missie uit te voeren, het hele Heiligdom te onderhouden en de banen van 320 werknemers te garanderen. Het Heiligdom voorspelt een historisch verlies van 8 miljoen euro. Buiten dat is bijna het hele woongebied van Lourdes in de greep van enorme moeilijkheden.

Op 16 juli zal het Heiligdom een ​​beroep doen op de vrijgevigheid van iedereen die Lourdes wil helpen haar werk voort te zetten. De wereld heeft hoop nodig; de wereld heeft Lourdes nodig. Help Lourdes op te staan ​​en op de toekomst voor te bereiden!

Bron: Heiligdom van Lourdes, 2020

Sanctuary of Lourdes


<< Terug naar het nieuwsoverzicht