Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Nieuwe bedevaartorganisatie van start: Christoffel Reizen

Geplaatst op: 03 augustus 2021

Op de feestdag van de heilige Christoffel, de patroon van reizigers 24 juli, startte de gloednieuwe bedevaartorganisatie haar activiteiten.
Christoffel Reizen is een reisorganisatie die geheel verzorgde bedevaarten aanbiedt naar Lourdes, Rome, het Heilig Land, de Wereldjongerendagen en vele ander plaatsen uit de katholieke traditie.

Pelgrimeren als belangrijk instrument van pastoraat
Pelgrimeren omvat alle elementen van samen kerk zijn: diaconie, liturgie, catechese en kerkopbouw. Samen als pelgrims op weg gaan, werkt verbindend. Niet enkel voor korte tijd: pelgrimeren hoort bij het leven, elke dag opnieuw.
In deze uitdagende tijd voor kerk, parochie en samenleving is het essentieel om deze verbinding actief aan te gaan. Deze is nodig om nu en in de toekomst kerkgemeenschappen in stand te houden en uit te bouwen. Pelgrimeren is een krachtige en bewezen effectieve manier om vitaliteit en bevlogenheid in parochies te brengen en te houden.
Om dit te realiseren zijn organisaties nodig die dit pelgrimeren mogelijk maken, volledig vanuit onze katholieke traditie. Vertrouwd voor velen, gastvrij voor iedereen.

Rijk verleden – Nieuw elan
Christoffel Reizen is een nieuwe organisatie, opgebouwd op de fundamenten van een rijk verleden. Een idee en wens van velen verrijkt door Nicolien Hendriks-Buysse, Jos van Bussel en Jan Weevers, die allen ruim veertig jaar ervaring in het organiseren van bedevaarten met zich meedragen. In samenwerking met Gert Jan Lommerse, Touringcarbedrijf Van Gompel, al vele jaren specialist in het vervoeren van pelgrims.
Christoffel Reizen vindt het belangrijk om een alternatief te bieden, zodat iedere pelgrim, parochie of bisdom iets te kiezen heeft.<< Terug naar het nieuwsoverzicht