Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Nieuwe reliekschrijn voor de Heilige Bernadette

Geplaatst op: 01 augustus 2019

Het heiligdom in Lourdes heeft een nieuwe schrijn voor de relieken van Bernadette laten maken. Deze is speciaal bedoeld voor de rondgang die de relieken momenteel langs allerlei landen maken. Tijdens de internationale mis op Hemelvaartsdag is de nieuwe schrijn ingezegend en daarna in processie naar de Grot gedragen. Dit magnifieke reliekschrijn in neogotische stijl werd door het Spaanse atelier voor liturgische kunst Granda (Madrid) gemaakt.

In 2017 heeft bisschop Nicolas Brouwet van Tarbes-Lourdes bisdommen uitgenodigd om de relieken van Bernadette enkele dagen in hun regio te ontvangen. Bernadette reisde zo al door heel Italië en bezocht enkele plekken in Duitsland. Om het reizen wat makkelijker te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat tijdens haar afwezigheid in Lourdes enkele relieken achterblijven, is door een atelier uit Madrid een nieuwe schrijn in neogotische stijl gemaakt.

In beide schrijnen zitten stukjes bot van Bernadette, die in het kader van haar heiligverklaring in 1933 uit haar lichaam zijn weggenomen. De rest van haar lichaam rust in Nevers.

Klik hier voor meer foto's<< Terug naar het nieuwsoverzicht