Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Nieuwe tentoonstelling ‘Uit het zicht geraakt’

Geplaatst op: 06 augustus 2022

Stichting Kerkelijk Erfgoed Delft (SKED) heeft een nieuwe tentoonstelling in de Maria van Jessekerk: ‘Uit het zicht geraakt’. Dertien unieke voorwerpen, die in de afgelopen eeuwen een belangrijke rol hebben gespeeld binnen de verschillende Delftse Kerkgenootschappen.

Twee voorwerpen springen eruit: het middeleeuwse houten beeld ‘Onze Lieve Vrouwe van Wilsveen’. Dit beeld overleefde de Beeldenstorm en na een eeuwenlange zwerftocht kwam het uiteindelijk in de collectie van museum Catharijne Convent in Utrecht, dat voor deze tentoonstelling in bruikleen is gegeven. Een andere blikvanger is het grote schilderij, ooit altaarstuk in een huiskapel van een voorname Delftse familie en nu weer terug in Delft. Verwonder u bij het zien van dit eeuwenoud, veelal nooit vertoond, Delfts Kerkelijk Erfgoed!

Bent u in Delft, ga gerust eens binnen in de kerk. In een speciale nieuwsbrief treft u een presentatie van alle tentoongestelde voorwerpen. De tentoonstelling is nog te zien tot november 2022.

Toegang is vrij, tijdens de openingsuren van de Maria van Jessekerk (do.vr.za.zo.12.00-17.00 uur).<< Terug naar het nieuwsoverzicht