Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Lourdes viert de Onbevlekte Ontvangenis

Geplaatst op: 30 november 2018

7 en 8 december: Lourdes viert de Onbevlekte Ontvangenis samen met christenen vanuit de hele wereld

Op 8 december, feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis, eert de Paus Maria door bij haar beeld op de Piazza di Spagna van Roma een ruiker bloemen neer te leggen.
Diezelfde dag, in Lourdes, op de plek waar de Maagd zei: “Ik ben de Onbevlekte Ontvangenis”, sluit het Heiligdom zich aan bij het gebaar van de Heilige Vader: duizenden bloemen, via het Internet door de pelgrims aangevraagd, zullen er op 8 december worden neergelegd aan de voeten van O.L. Vrouw, om haar dezelfde eer te bewijzen en zo de vreugde van Bernadette verlengend, die ooit zei: zij had een gele roos op elke voet, de kleur van de ketting van haar rozenkrans. De rozenkrans zet de wereld in de bloemen.

De bloemenhulde voor de Onbevlekte is een initiatief van de Familie O.L. Vrouw van Lourdes, een groepering van parochies, kerken, bedevaartsoorden, gemeenschappen en mensen die dag na dag willen delen in de genade van de ontmoeting van Maria met Bernadette. Tijdens dit jaar 2018 zullen wij in het bijzonder verbonden zijn met de Romeinse basiliek Sant’Andrea delle Fratte, waar Maria aan Alphonse Ratisbonne verscheen, die zich onmiddellijk bekeerde, en waar Maximiliaan Kolbe zijn eerste Mis opdroeg. Deze basiliek, door Paus Benedictus XV “het Romeinse Lourdes” genoemd, is aan de Paters Miniemen toevertrouwd. Het is op enkele stappen van deze kerk, aan de voet van kolom van de Onbevlekte Ontvangenis, dat de Romeinen en de Paus op 8 december van elk jaar als eerbetoon hun bloemen komen neerleggen.

Wij zullen die dag ook dank zeggen voor de instelling dit jaar van het feest van Maria Moeder van de Kerk, dat door paus Franciscus is vastgelegd op de maandag van Pinksteren. Maria verenigt al haar kinderen in het gebed en in de liefde.<< Terug naar het nieuwsoverzicht