Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

De boog kan niet altijd gespannen zijn - ontspanning in de bergen

Geplaatst op: 12 mei 2018

verslag dag 6 bedevaart Lourdes 7 t/m 15 mei 2018

Als je met een bedevaart in Lourdes bent, moet er ook voldoende tijd zijn voor ontspanning. Veelal wordt dat in de avonduurtjes na de dagelijkse verplichtingen gepakt aan de bar van het hotel of in de plaatselijke kroeg Jeanne d’Arc , de plek waar de Nederlandse vrijwilligers graag ’s avonds even ontspannen. Want ja, de boog kan niet altijd gespannen zijn. Je moet ergens de ontspanning vinden.

Een andere manier om even van het Heiligdom Lourdes enige afstand te nemen, is de streek in te gaan en daar de ontspanning te zoeken. Lourdes ligt aan de voet van de Pyreneeën, dus waarom zou je niet even de bergen ingaan. De col du Soulor, de col d’Aubisque, de Tourmalet en de col d’Aspin liggen werkelijk aan je voeten. Wij hebben gekozen voor een excursie naar Garvarnie, het laatste dorp in Frankrijk, 7 km van de Spaanse grens verwijderd en een belangrijke stopplaats voor wandelaars die naar Compostella gaan.

De weersverwachting voor deze zaterdag is alles behalve goed te noemen. Tot nu toe hebben we stralend weer gehad. En al straalde de zon niet op onze kop, de sfeer in de groep is werkelijk voortreffelijk en dat komt onze persoonlijke bedevaart naar Lourdes zeker ten goede. De zon schijnt op deze manier altijd in ons hart. Het weercijfer voor deze zaterdag haalde vooraf niet de voldoende, maar wij hebben een buitengewone dag mogen beleven. Om half tien stapten we in de bus en werden naar de Pyreneeën gereden. Onderweg vertelde onze reisleider veel wetenswaardigheden, dat maakt het wel leuker. In Lourdes werd veel regen voorspeld, maar dat wil niet zeggen dat er ook in de bergen veel regen valt. Sterker nog, daar kan het dan wel eens stralend weer zijn. En wij hadden dat geluk. Lekker gewandeld, een lunchpakket genuttigd en zo weer op pad naar een volgend mooi punt in de bergen.

De dag hebben we afgesloten met een eigen viering voor de groep Westland in de kapel Mater Dolorosso. Pastor Straathof heeft ons deze week al meerdere keren verrast met pakkende zaken die je als pelgrim raken. En zo ook met onze eigen viering. Wat heerlijk toch om zo’n door passie gedreven pastor bij je te hebben met een bedevaart. Door al deze positieve dingen merkten we nauwelijks dat we door de regen kletsnat geworden waren. Met een warme kop koffie of thee van de organisatie van de Westlandse Bedevaarten, sloten we deze zeer indrukwekkend dag af.

Een pelgrim<< Terug naar het nieuwsoverzicht