Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe in ere gebracht in Lourdes

Geplaatst op: 04 december 2021

De restauratie van de kapel van Lourdes viert haar 10de verjaardag

« Wees niet bedroefd. Ben ik niet bij je, ik die je moeder ben? », dat zijn de geruststellende woorden die de Maagd van Guadelupe heeft gesproken tot de Indiaanse jongen Juan Diego op 12 december 1531, tijdens haar 4de en laatste verschijning. De ‘Keizerin van de Amerika’s’ sedert het jaar 2000, Patroonheilige van Mexico sedert 1895, patroonheilige van Latijns-Amerika, patroonheilige van de stad Ponce in Puerto Rico en patroonheilige van de studenten van Peru sedert 1951 heeft vanaf die dag haar beeltenis willen achterlaten in een eenvoudige ‘tilma’ (gewaad van plantaardige vezels) als teken van de Liefde van God voor de gelovigen en ongelovigen.
Het feest van Onze-Lieve-Vrouw van Guadelupe is door paus Benedictus XIV in 1754 vastgelegd op 12 december. Al sinds verscheidene jaren sluit het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes zich aan bij deze feestelijkheden door een mis te vieren vóór de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Guadelupe (kapel die zich bevindt onder de linkerarm van de Rozenkransbasiliek).


Deze kapel ligt in de linkerarm van de Rozenkransbasiliek. Zij werd onderworpen aan volledige herstelwerken. De Maagd van Guadalupe, Koningin van Mexico, komt aanwezig in Lourdes op 12 mei 1966 wanneer de familie Martinez uit Mexico, in samenwerking met de basiliek van Guadalupe en het Heiligdom van Lourdes, gedurende verschillende maanden werken aan de herinrichting van deze kapel met mozaïeken uit steen van Arudy (Frankrijk). Eduardo Tamariz was de beeldhouwer en maakte twee beelden, één uit brons, dat zich in deze kapel bevindt, en het andere uit marmer, dat men kan zien in de kapel van de verzoening van het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.
Op zondag 18 september 2011 heeft Kardinaal Norberto Rivera Carrera (de toenmalige aartsbisschop van Mexico) de kapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, ingezegend, na verfraaiings- en vernieuwingswerken uitgevoerd door een Mexicaanse filantroop. Deze restauratie kon gerealiseerd worden dankzij de samenwerking van Mexicanen, Spanjaarden, Fransen en Italianen. Deze restauratie van de kapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, heeft leven en kleur gegeven aan deze kapel die de bedevaarders van Latijns-Amerika somber en grijs vonden.



<< Terug naar het nieuwsoverzicht