Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Opening bedevaartseizoen stellen we even uit

Geplaatst op: 17 januari 2022

Sinds jaar en dag bent u van ons gewend dat we het bedevaartseizoen openen ergens op een zondag in februari, zo op of rond het Feest van Maria van Lourdes op 11 februari. Maar het behoeft geen nadere toelichting dat met de huidige pandemie en daaraan verbonden coronamaatregelen heel veel dingen anders verlopen dan we gewoon zijn. Het is even niet anders, er breken heus wel weer betere tijden aan. We houden moed.

De ‘officiële’ opening van ons bedevaartseizoen stellen we dus even uit, wie weet kan dit later in het jaar wel plaatsvinden met een Mariaverering. Met al onze (booster)prikken zien we dat ook de heiligdommen er klaar voor zijn om op gepaste wijze pelgrims te ontvangen. Ons uitgangspunt blijft dat elke deelnemer ontspannen op reis moet kunnen en dat de veiligheid van elke pelgrim niet in het geding mag zijn. En als de voortekenen ons niet bedriegen, dan kunnen we hier in 2022 aan voldoen.

Brielle, Kevelaer, Lourdes
Wat ons betreft gaan we in 2022 op pelgrimage. Op zaterdag 9 juli 2022 hopen we op de fiets naar Brielle te kunnen gaan voor de Nationale Bedevaart aldaar. In 2022 is het immers precies 450 jaar geleden dat in Brielle de Martelaren van Gorcum om het leven kwamen.
Ergens in augustus plannen we onze tweedaagse bedevaart naar Kevelaer, en medio september willen we naar Lourdes gaan. Met een bedevaartorganisatie zijn we druk bezig om beide reizen uit te werken. Komende maand hebben we meer details over datum en reismogelijkheden. Zodra we meer informatie hebben plaatsen we dat hier op onze website. Zorg ook dat u onze digitale nieuwbrief ontvangt dan wordt u als eerste geïnformeerd!<< Terug naar het nieuwsoverzicht