Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Passiespelen Tegelen uitgesteld tot 2021

Geplaatst op: 24 maart 2020

Op maandagavond 23 maart heeft het bestuur van de Passiespelen in Tegelen kennis genomen van de nieuwe maatregelen van de regering rondom het COVID-19 virus. Een van de maatregelen is dat openbare bijeenkomsten tot 1 juni 2020 verboden zijn. Dit betekent dat de repetities van De Passiespelen niet voor 1 juni kunnen worden hervat en dat maakt het onmogelijk om een verantwoord passiespelseizoen in 2020 te organiseren. Het bestuur heeft dan ook met pijn in het hart moeten besluiten om de Passiespelen 2020 niet door te laten gaan en te verplaatsen naar 2021. De nieuwe première vindt naar alle waarschijnlijkheid op zondag 9 mei 2021 plaats.

Een hard gelag. De inhoudelijke en organisatorische voorbereiding is eind 2016 begonnen, in maart 2018 was er een nieuwe tekst, in juni 2018 waren er audities voor de tekstrollen – veel talentvolle (jonge) jonge acteurs en actrices meldden zich aan –, in oktober 2018 begonnen de repetities en vanaf mei 2019 werden er kostuums genaaid, decors gebouwd, kortom werd door ruim 300 medewerkers met man en macht gewerkt om op 10 mei 2020 een pracht van een passiespel te presenteren in openluchttheater De Doolhof. Passiespelen, die zouden schuren, raken, verbinden. Een illusie? Nee. In 2021 zijn de Passiespelen er weer, sterker dan ooit.

Het bestuur verwacht veel vragen van medewerkers en bezoekers over de gevolgen en de afwikkeling naar aanleiding van deze beslissing. Overleg met de belangrijkste subsidiënten is al opgestart. Met interesse kijkt het bestuur wat er landelijk gebeurt bij o.a. theaters en samenwerkingsverbanden als de Vereniging van Schouwburgen en Concertgebouwen. Het bestuur van De Passiespelen doet zijn uiterste best om alle betrokkenen en vooral ook de kopers van kaarten te informeren over verdere afwikkeling, over nieuwe data in 2021. Reeds gekochte kaarten blijven geldig. Ook daarover te zijner tijd verdere informatie.<< Terug naar het nieuwsoverzicht