Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Passiespelen 2020: ‘Hem achterna’

Geplaatst op: 17 januari 2020

dagtocht zondag 19 juli 2020 - via Den Bosch naar de Passiespelen in Tegelen

De Tegelse Passiespelen zijn al 83 jaar lang een begrip. Honderdduizenden mensen hebben minstens één keer in hun leven een bezoek aan Tegelen gebracht om deze unieke theatergebeurtenis bij te wonen. Met een regelmaat van vijf jaar worden de Passiespelen gehouden. In 2020 is het weer zover: de 21ste editie met meer dan 20 voorstellingen in Openluchttheater De Doolhof Tegelen. En wij zijn er bij op zondag 19 juli 2020!

Het Passiespel verhaalt de emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus: van de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem, het laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, het verraad van Judas, de door de hogepriesters geëiste veroordeling van Jezus, zijn pijnlijke kruisgang en uiteindelijk zijn dood aan het kruis op de Calvarieberg. Het zijn die gebeurtenissen, die de christenen gedenken tussen Palmzondag en Pasen.aanmelden Passiespelen 2020.jpg

Passiespelen 2020: ‘Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.

Op weg naar Tegelen stoppen we in Den Bosch om in de St. Jans kathedraal de zondagse eucharistieviering bij te wonen. De Sint-Jan, ofwel voluit de Kathedrale Basiliek van de H. Johannes Evangelist, is de thuiskerk van de bisschop maar ook parochiekerk en het thuis van de Zoete Moeder van 's-Hertogenbosch.

U kunt zich aanmelden door het aanmeldformulier op de website geheel in te vullen. We hebben een beperkt aantal plaatsen weten te reserveren, dus op = op. Meldt u tijdig aan, vóór 1 maart 2020.

Voor deelname aan deze dagtocht naar de Passiespelen in Tegelen betaalt u slechts € 85,00 p.p. De kosten zijn inclusief vervoer per bus, entreebewijs Passiespelen, uitgebreid diner en organisatiekosten (drukwerk, porto, etc.).

Voor meer informatie kijk in de folder of neem contact ook met één van onze contactpersonen. Zij staan u graag te woord en helpen u zonodig met de aanmelding voor deze bedevaartreis.

BOEK NU een dagtocht Passiespelen met het Westland!

Programma (onder voorbehoud)
08.15 u    Vertrek vanuit Naaldwijk
10.00 u    St. Janskathedraal Den Bosch
               Tijd voor Kerk / koffie / lunch
14.00 u    Openluchttheater De Doolhof
14.30 u    Aanvang Passiespelen
17.30 u    Einde voorstelling
18.00 u    vertrek uit Tegelen
19.00 u    Diner
22.00 u    Aankomst Westland<< Terug naar het nieuwsoverzicht