Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Passiespelen Tegelen gaan coronaproof door

Geplaatst op: 10 november 2020

De Passiespelen van Tegelen gaan volgend jaar in aangepaste vorm door. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het toneelstuk wordt iets korter, heeft geen pauze en wordt met minder publiek opgevoerd. Wel worden er twee voorstellingen per dag gegeven, zodat toch zoveel mogelijk mensen op een veilige manier kunnen komen kijken.

De Passiespelen zouden eigenlijk dit jaar tussen mei en september worden gehouden, maar werden eerder al vanwege de coronapandemie naar 2021 verschoven.

“Wij gaan die uitdaging aan. Het is onze plicht om ons verhaal van hoop, liefde en vertrouwen juist in deze moeilijke bizarre periode te vertellen,” aldus de organisatie van de Passiespelen weten. “Met deze compacte voorstelling kunnen wij het verhaal, dat wij vertellen, in de harten van het publiek brengen. Het is ook de enige mogelijkheid tot behoud van de Passiespelen, óók voor de toekomst.”

Regisseur Cees Rullens verwacht dat een compacte voorstelling aan kwaliteit en intensiteit gaat winnen, zeker omdat zonder pauze spelen een voordeel ten goede zal zijn, omdat de voorstelling in “één beweging” gespeeld wordt.

Lees hier: Geschiedenis Passiespelen Tegelen<< Terug naar het nieuwsoverzicht