Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

The Passion 2023 wordt uitgezonden vanuit Harlingen, met publiek

Geplaatst op: 24 november 2022

De dertiende editie van het televisieprogramma The Passion vindt plaats op 6 april, Witte Donderdag, in de Friese havenstad Harlingen. Er mag weer publiek bij het evenement aanwezig zijn, maakte KRO-NCRV vandaag bekend. De cast wordt begin volgend jaar bekendgemaakt.

Volgens directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV “is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen, in een modern jasje met actuele elementen”. KRO-NCRV maakt volgens hem “programma’s en initiatieven waarin liefde voor de mensen om je heen een grote rol speelt. The Passion is daar een mooi voorbeeld van en maakt duidelijk dat het paasverhaal over Jezus, dat bijna 2000 jaar oud is, nog steeds actueel is.”

The Passion 2023 wordt geproduceerd door Mediawater en KRO-NCRV, in samenwerking met Protestantse Kerk in Nederland, Kansfonds, Bartiméus Fonds en Gemeente Harlingen.

Burgemeester Ina Sjerps zegt heel trots te zijn dat het spektakel in haar stad zal neerstrijken. “Harlingen is dé zeehavenstad van Friesland met een monumentale binnenstad en een zeer rijke cultuurhistorie. Een evenement als The Passion past wat ons betreft bij uitstek in een culturele stad aan zee. We laten Nederland dan ook graag kennis maken met de veelzijdigheid van onze gemeente en inwoners. Wij heten The Passion én alle kijkers vanuit de rest van Nederland van harte welkom!”<< Terug naar het nieuwsoverzicht