Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Pelgrimeren zonder reizen

Geplaatst op: 20 december 2021

De beperkingen tijdens de Covid-pandemie maakten reizen vaak onmogelijk. Wat rest was dagdromen. Een alternatief, ook ná coronatijden en in navolging van een oude spirituele traditie, is te kiezen voor de contemplatieve reis.

In vroeger tijden was het reizen in gedachten vaak de enige mogelijkheid. Zo roepen Laatmiddeleeuwse devotie boeken met teksten en afbeeldingen van bijvoorbeeld de passie van Christus de lezer op zich voor te stellen er, toen en daar, ooggetuige van te zijn. Mystici beschrijven hun zoektocht naar wijsheid en godskennis vaak in termen van een reis van de ziel.

In drie bijeenkomsten wordt de betekenis van het innerlijke reizen van de ziel verkend. Wat was de reisgids, wat de weg en welke ervaringen deed de reizende ziel op en tot welke inzichten en wijsheid kwam de pelgrim terwijl zij of hij gewoon thuis bleef?

Meer informatie over deze reeks van drie bijeenkomsten op 10 en 24 maart en 7 april 2022 op de website van Luce / Centrum voor Religieuze Communicatie

Luce / Centrum voor Religieuze Communicatie heeft tot taak het verzorgen van postinitieel onderwijs en theologische vorming ten dienste van pastores en andere beroepskrachten die in hun werk in aanraking komen met vragen over geloof, zingeving en ethiek. Daarnaast ontwikkelt het lezingen, studiedagen, congressen en cursussen voor andere geïnteresseerden in theologie, kerk en samenleving.<< Terug naar het nieuwsoverzicht