Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Prijsvraag 10 jaar Stichting Bedevaarten Westland

Geplaatst op: 30 juli 2020

In tien jaar tijd is er veel aan ons voorbij gegaan. Wat weet u nog van deze 10 jaar? Tien vragen over Westlandse Bedevaarten scheiden u van eeuwige roem en een prachtige prijs als u de ‘SBW 10 jaar prijsvraag’ als beste weet te volbrengen.
Wacht niet te lang met uw oplossing aan ons toe te sturen want de trekking van de winnaar is op dinsdag 18 augustus 2020 om 10.35 uur, precies 10 jaar nadat bij de notaris een handtekening gezet werd onder de akte. Onderaan de vragen treft u een link naar het antwoordformulier. TIP: de website geeft veel geheimen prijs!

Download hier de Printversie Prijsvraag 10 jaar Stichting Bedevaarten Westland

1.    Bedevaartkaarsen
Van 30 april tot en met 7 mei 2011 werd vanuit het Westland en Hoek van Holland een bedevaart gemaakt naar Lourdes. Bij de viering op 11 februari 2011 in Naaldwijk werd voor elke parochiekerk van de nieuw te vormen federatie een kaars aangestoken.
Hoeveel kaarsen gingen er daadwerkelijk mee naar Lourdes?

2.    Vertrekpunt
Jaarlijks wordt rond 9 juli de Nationale bedevaart in Brielle gehouden voor de Martelaren van Gorcum. Onder de negentien priesters en kloosterlingen die gedood werden vanwege hun getuigenis waren de norbertijn Adrianus van Hilvarenbeek pastoor te Monster met zijn kapelaan Jacobus Lacop. Sinds 2012 gaan we jaarlijks vanuit het Westland op de fiets naar Brielle.
Wat was op 7 juli 2012 ons vertrekpunt in het Westland?

3.    Ontwerp vaandel
In mei 2012 hebben we parochianen uitgedaagd om een vaandel te ontwerpen voor de Westlandse Bedevaarten. Op het winnende ontwerp zijn duidelijk de Heilige Franciscus, de patroonheilige van de federatie, het logo van de federatie en de westlandse vlag te herkennen.
Van wie is het winnende ontwerp?

4.    Franciscus kazuifel
Op 10 mei 2014 vertrokken 123 pelgrims vanuit het Westland naar Assisi en Rome voor een bedevaart met als thema ‘De geheimen van Franciscus’. En het zal vast en zeker geen toeval geweest zijn dat we in onze zoektocht naar de geheimen van Franciscus een prachtig Franciscus-kazuifel tegen kwamen. Dit kazuifel werd bij thuiskomst aan ons pastoraal team aangeboden tijdens de viering van het patroonsfeest.
Waar hebben we het Franciscus kazuifel gekocht?

5.    Lezing viering eerste lustrum
In 2015 vierde de Stichting Bedevaarten Westland haar eerste lustrum. Bij de feestelijke afsluiting van het bedevaartseizoen hield gastspreker Rob Mascini een inspirerend verhaal dat, aan de hand van vijf jaar Westlandse Bedevaarten, vooruit keek naar de betekenis van pelgrimeren voor de plaatselijke geloofsgemeenschap.
Wat was de titel van zijn presentatie?

6.    Uitspraken die er toe doen
Tijdens bedevaarten kom je vaak tot verrassende gesprekken. Pelgrimeren doet wat met mensen, je ontmoet elkaar op een ander manier.
Van wie is de uitspraak: ‘Je gaat altijd voor een ander naar Maria maar neemt jezelf daarin mee’?

7.    Polen
Polen is het land van paus Johannes Paulus II, het Heiligdom Kalwaria Zebrzydowska, het bedevaartsoord Czestochowa met de bekende icoon van de Zwarte Madonna, ook wel de ‘Koningin van Polen’ genoemd, en niet te vergeten de stad Krakau. Maar ook het land waar veel van onze arbeidskrachten vandaan komen. We maakten een 9-daagse bedevaart naar Polen van 17 t/m 25 juni 2017.
Weet u de naam van de jongedame die voor ons tolk, tourleader en gastvrouw was in haar geboorteland?

8.    Mascotte
Begin mei 2018 werden we, op weg naar Lourdes, verrast door een parochiaan die ons een zelfgemaakte mascotte aanbood. En als u weet dat een mascotte een voorwerp is waarvan de eigenaar denkt dat het geluk brengt, nou dan komt het vast wel goed met alle bedevaarten die we nog gaan maken! Na een prijsvraag heeft pastor Straathof uit 25 inzendingen de naam bekend gemaakt en hem ter doop gehouden.
Wat is de naam van de mascotte?

9.    De Westlandsche Processie naar O.L. Vrouw van Kevelaer
In 2019 maakten we een bijzondere bedevaart naar Kevelaer. Maar het was ook het jaar van het afscheid van pastor Straathof in het Westland. ‘Feest en afscheid kunnen heel goed samen!’ zei de vertrekkend geestelijk adviseur.
Welk jubileum herdachten we in Kevelaer in 2019?

10.    Wie gaat er mee?
In de loop der jaren zijn veel mensen met ons Samen Onderweg geweest naar bijzondere bestemmingen zoals Taizé, Polen, Lourdes, Kevelaer, Heilig Land, Brielle, Assisi en Rome.
Hoeveel pelgrims zijn er sinds de oprichting van Stichting Bedevaarten Westland geregistreerd met ons op bedevaart geweest?


Klik hier om naar het antwoordformulier elders op deze site te gaan
Download hier de Printversie Prijsvraag 10 jaar Stichting Bedevaarten Westland

Voorwaarden
  • Over de uitslag en toekenning van de prijs kan niet worden gecorrespondeerd.
  • De prijs is persoonsgebonden en staat op naam van de winnaar. De prijs is niet overdraagbaar, inwisselbaar of uit te keren in geld of voor andere producten of diensten.
  • Uitgesloten van deelname zijn medewerkers en bestuursleden van SBW
  • SBW is op geen enkele wijze aansprakelijk voor eventuele schade die voortvloeit uit de deelname aan de prijsvraag noch voor eventuele technische storingen, gebreken of vertragingen met betrekking tot de deelname aan de prijsvraag of de aanwijzing van de winnaar.
  • Uw inzending moet uiterlijk 17 augustus 2020 bij ons binnen zijn.

Insturen oplossing
Uw oplossing / inzending kan op verschillende manieren tot ons komen:
1.    Via het antwoordformulier op de website
2.    Per email info@westlandsebedevaarten.nl
3.    Insturen per post naar Stichting Bedevaarten Westland, Vorkotterstraat 13, 2295 HC Kwintsheul

Onder de inzenders verloten we drie prijzen in de vorm van een voucher of kortingsbon voor één van de bedevaarten die we in 2021 vanuit en met het Westland zullen maken.
1e prijs    € 50,00
2e prijs    € 40,00
3e prijs    € 30,00

Het kan zomaar zijn dat niet op alle vragen het juiste anwoord gegeven wordt. De ‘winnaar’ wordt dan de inzending met de minste fouten en zo verder voor nummer 2 en 3.<< Terug naar het nieuwsoverzicht