Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Reisadviezen bij onze bedevaarten

Geplaatst op: 06 juni 2022

De coronapandemie is afgezwakt, maar covid19 is nog niet helemaal verdwenen. In Nederland zijn zo goed als alle voorzorgsmaatregelen om nieuwe uitbraken te voorkomen verdwenen, maar dat geldt lang niet voor het buitenland. Daarom gelden er tijdens onze bedevaarten naar o.a. Lourdes nog een beperkt aantal coronamaatregelen.

Tijdens de reizen zijn wij verplicht om ons te houden aan de coronamaatregelen die ter plaatse gelden. In Frankrijk zijn dit bijvoorbeeld andere regels dan in Nederland. Tijdens de reis kan naar een vaccinatiebewijs/coronacheck-app worden gevraagd.

Reisadvies Duitsland
Het reisadvies voor Duitsland is groen. U hoeft geen coronabewijs meer te laten zien als u naar Duitsland reist. Wel moet u in het openbaar vervoer een FFP-mond- en neusbedekkend masker dragen.

bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/duitsland

Reisadvies Frankrijk
De kleurcode van het reisadvies voor Frankrijk is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland. U kunt reizen naar Frankrijk maar er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland: U moet een coronabewijs (DCC – CoronaCheck-app) of het gele boekje laten zien. Dit hoeft niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Een coronabewijs (DCC) is een vaccinatie-, herstel- of testbewijs

  • Het vaccinatiebewijs geldt als u volledig gevaccineerd bent (7 dagen of langer geleden gevaccineerd met 2 doses van Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield, of 28 dagen of langer geleden 1 keer gevaccineerd met het Janssen-vaccin). Ook is het vaccinatiebewijs geldig als u naast uw volledige vaccinatie een boosterprik heeft gehad. Kinderen vanaf 12 jaar moeten volledig zijn gevaccineerd. Een boostervaccinatie is dan niet nodig.
  • Met het herstelbewijs kunt u laten zien dat u hersteld bent van COVID-19. Uw herstelbewijs moet tussen de 11 en 180 dagen oud zijn.
  • Voor het testbewijs heeft u een negatieve COVID-19 testuitslag. Dit kan een PCR/NAAT-test zijn die niet ouder dan 72 uur is of een antigeentest, niet ouder dan 48 uur.

Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken
https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/frankrijk

Is het u nog niet helemaal duidelijk? Neem contact met ons op.

LET OP het bovenstaande kan tijdens onze bedevaarten volstrekt anders zijn. Voor een actuele stand van zaken over reisadviezen kijk op https://www.nederlandwereldwijd.nl/thema/reizen<< Terug naar het nieuwsoverzicht