Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Kent u de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem?

Geplaatst op: 13 april 2018

lezing op zaterdag 9 juni 14.00 uur in 's-Gravenzande

De Ridderorde is een katholieke organisatie van personen die zich inzetten voor medechristenen in het Heilig Land (Israël, Palestijnse gebieden en Jordanië, de plaatsen waar Christus leefde). Het is een goede-doelen-organisatie voor religieuze, educatieve, medische en sociale projecten aldaar. De Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem, heropgericht in 1847 door paus Pius IX, is een wereldwijde organisatie. De Landscommanderije Nederland, in 1954 opgericht, is de Nederlandse afdeling van deze organisatie

Op 9 juni zal de heer Erik Cornel, lid van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem een lezing geven over het ontstaan, de geschiedenis en de betekenis van de Ridderorde en haar activiteiten in het Heilig Land. De bijeenkomst wordt gehouden in de O.L. Vrouw ten Hemelopnemingkerk, Iepstraat 1 te ’s-Gravenzande, aanvang 14.00 uur. Iedereen is welkom en de entree is gratis.

De Nederlandse tak van de ridderorde ondersteunt meerdere projecten in het Heilig Land, zowel financieel als door middel van het onderhouden van persoonlijke contacten. Naast dit charitatieve aspect zijn de doelstellingen van de Orde verdieping van spiritualiteit en broederschap.
Als voorbereiding op onze pelgrimage in november naar het Heilig Land zal de heer Erik Cornel u met een aantal dia’s een impressie geven van een aantal Heilige plaatsen die hij jaarlijks met de Ridderorde bezoekt als pelgrimleider en u achtergronden vertellen.

Lezing      achtergronden van de Ridderorde van het Heilig Graf
Spreker    Erik Cornel, lid van de Ridderorde van het Heilig Graf van Jeruzalem
Waar        O.L.Vr. tenhemelopnemingkerk, Iepstraat 1, ’s-Gravenzande
Entree     gratis toegankelijk, voor zowel pelgrims en geïnteresseerden
Datum     zaterdag 9 juni 2018
Tijd         14.00 - 16.00 uur<< Terug naar het nieuwsoverzicht