Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

TV-mis vanuit Lourdes vanwege 100 jaar bedevaarten

Geplaatst op: 09 augustus 2021

De KRO-televisie zendt op zondag 12 september de wekelijkse televisiemis uit vanuit de Grot in Lourdes. Aanleiding voor deze bijzondere viering is het 100-jarig bestaan van de bedevaarten vanuit Limburg naar Lourdes. Vanwege de coronapandemie was het dit jaar nog niet mogelijk om grote groepsreizen te organiseren. Via de tv-uitzending kan iedereen die dat wil toch even op bedevaart naar Lourdes.

In 1921 werd in Maastricht een nieuwe organisatie voor bedevaarten naar Lourdes opgericht. Jarenlang werden deze reizen gemaakt onder de naam ‘Limburgse Bedevaarten’. De organisatie is inmiddels opgegaan in het Huis voor de Pelgrim, dat ook bedevaarten naar tal van andere pelgrimsoorden organiseert. De tv-mis op zondag 12 september is een van de eerste jubileumactiviteiten. Later dit najaar en volgend jaar wordt ook op andere manieren bij het jubileum stilgestaan.

De viering vanuit de Grot in Lourdes is op zondag 12 september te zien vanaf 10.00 uur op NPO2. Voorafgaand daaraan is vanaf 9.45 uur het Geloofsgesprek te zien, dat deze keer ook aan de bedevaarten naar Lourdes is gewijd.<< Terug naar het nieuwsoverzicht