Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Vaandel voor Westlandse Bedevaarten

Geplaatst op: 18 april 2022

Misschien weet u het nog: in mei 2012 hebben we parochianen uitgedaagd om een vaandel te ontwerpen voor de Westlandse bedevaarten. Tijdens de Westlandse bedevaart naar Lourdes in 2011 werden er vanuit het Westland enkele vaandels meegedragen, maar een vaandel van de federatie en/of de Westlandse bedevaarten dat was er nog niet. Wat zou het toch mooi zijn als we een eigen nieuw Westlands Bedevaartsvaandel zouden bezitten dat bij processie(s) in en bij bedevaarten en pelgrimstochten meegedragen kan worden.

Vaandels maken is een ambacht, je moet ook flink in de buidel tasten. En als je portemonnee wat minder gevuld is, bedenk je een list. Vandaar dat we nu een kaarsenactie hebben om de benodigde penningen bijeen te krijgen om dit vaandel te laten vervaardigen.
De kaars is voor het bedrag van € 5,00 per stuk te koop. De opbrengst wordt geheel besteedt aan het nieuwe vaandel. Deze kaars brengt licht in uw huis, brandt in elk huis, dus ook leuk om weg te geven aan vrienden en/of kennissen.

In de meimaand zijn we elke zaterdagmiddag in één van onze kerken aanwezig voor een inloopmiddag met informatie over onze bedevaarten naar Kevelaer en Lourdes. Loop even binnen en koop een kaars. Onze contactpersonen kunnen u ook helpen. Klik hier om een kaars digitaal te bestellen.

1.    Heilige Franciscus
2.    Franciscus wordt ook als symbool, als lelie, afgebeeld, en is de patroonheilige van de dieren.
       Dus flora en fauna, wat hier in het Westland ook belangrijk is.
3.    Het logo van onze parochiefederatie
4.    De Westlandse vlag, om nog eens te benadrukken uit welke streek deze bedevaartgangers komen.<< Terug naar het nieuwsoverzicht