Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Vaticaan stelt coronapas verplicht

Geplaatst op: 20 september 2021

Iedereen die na 1 oktober het Vaticaan bezoekt, moet een zogenoemde Groene Pas moeten overleggen. Dit digitale bewijs dat iemand volledig tegen COVID-19 is gevaccineerd, ervan is hersteld of er onlangs negatief op is getest, is nu ook vereist bij de instellingen van de Heilige Stoel, zo heeft het Gouvernement van Vaticaanstad vandaag bekendgemaakt.

Met deze maatregel past het Vaticaan zich aan het overeenkomstige beleid van de regering van de Republiek Italië aan.

In het decreet, dat is ondertekend door kardinaal Giuseppe Bertello, staat dat Vaticaanse certificaten, het certificaat voor de gehele EU en die van andere staten worden aanvaard, mits zij aan de vereisten voldoen. De verordening heeft betrekking op het grondgebied van Vaticaanstad zelf, alsmede op alle extraterritoriale voorzieningen in de stad Rome en in Castelgandolfo. De controles worden uitgevoerd door de Vaticaanse gendarmerie.

Alleen kerkgangers zijn vrijgesteld van de nieuwe verordening, maar alleen voor de duur van de liturgische viering. Daarmee neemt het Vaticaan het besluit van de Italiaanse bisschoppenconferentie over, volgens welk bij kerkdiensten en bedevaarten geen vaccinatie, herstel of test zal worden geëist. De regels voor toelating bij een viering blijven van toepassing: afstand, mondneusmasker en desinfectie van de handen.

Bron: KRO-NCRV<< Terug naar het nieuwsoverzicht