Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Verslag WestlanDrenthe bedevaart dag 1

Geplaatst op: 14 november 2018

bedevaart naar het Heilig Land 14 t/m 21 november 2018
dag 1 - woensdag 14 november

Lang naar uitgekeken de reis naar Israël. Om 11.00 uur  vertrokken wij vanaf het busstation aan de Verdilaan in Naaldwijk richting Schiphol.

In de bus welkom geheten door Nico Stijger, hij had een paar afmeldingen wegens ziekte. Maar na zo veel voorbereidingen voor de reis naar Israël kon hij zelf ook niet mee. Heel jammer! Pastoraalwerker Els van Geleen had voor ons een opening gebed.

Zegen en behoed onze reis dat wij genade vinden in uw ogen.
en bij hen die ons die ons omringen.
Gezegend zij Gij, Heer die onze gebeden hoort en schenkt.

De reis ging voorspoedig, op tijd vliegen naar Istanbul, het was net een reünie, de echtparen zaten niet naast elkaar, zo werd er gewisseld van plaats en gepraat en alles door elkaar, dat was het begin van samen op weg. En van Istanbul naar Tel-Aviv en dan de bus naar Tiberias. Met een welkomstdrankjes in de hal en de sleutel van je kamer was het inmiddels half 3. Maar het was een gezellige dag.

Nel

 

De eerste dag, woensdag, was een reisdag. Om 10 vertrokken wij van huis voor de bus naar Naaldwijk, om daar de bus naar Schiphol te nemen. Uitgezwaaid door onder meer Charles Groot, vertrekken wij stipt op tijd (dankzij Nico) naar Schiphol. Precies om half twaalf rijden wij nagenoeg langs ons huis in Wateringse Veld en draaien de A4 op.....

Ondertussen heeft Nico aangegeven niet mee te gaan naar Israël vanwege zijn gezondheid. Een wijs en moedig besluit dat zowel van de kant van Nico als onze kant, als pelgrims met teleurstelling wordt ontvangen. Via Naaldwijk, Schiphol, Istanbul, komen wij om rond middernacht - plaatselijke tijd - aan in Tel Aviv, Israël! Prachtig gezicht trouwens, we komen aanvliegen vanaf de kust en zien een zee aan lichtjes van de stad, veel laagbouw en hier en daar een wolkenkrabber.

In Tel Aviv stappen we in de bus naar onze eindbestemming van vandaag: de kiboets Ein Gev, aan het meer van Tiberias. Uiteindelijk komen we daar om half drie aan. Een lange reisdag is achter de rug.

De trip in de bus wordt overigens veraangenaamd door onze gids, Danja uit Efra. Zij begeleidt ons komende zes dagen, behalve op de Sabbat. Met wetenswaardigheden over de omgeving en humor leidt zij ons dwars door Israël.

Bernd<< Terug naar het nieuwsoverzicht