Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Verslag WestlanDrenthe bedevaart dag 3

Geplaatst op: 16 november 2018

bedevaart naar het Heilig Land 14 t/m 21 november 2018
dag 3 - vrijdag 16 november

De Nederlandse dag!

Om 7.15 uur vertrekken we vanuit het hotel. Het is grijs en regenachtig. Om 8 uur is de Mis op de berg van Zaligsprekingen. We treffen het: voor de Westlandse groep zijn overdekte plaatsen geregeld. De hulpbisschop van Utrecht, mgr Herman Woorts, ging voor deze viering. Wat een weelde met zoveel priesters op het altaar. Onze pastoraal werker Els Geelen mocht ook mee voorgaan en deed de voorbeden. Het was een stemmige en indrukwekkende viering op een prachtige plek. Ook het koor zong prachtig. Na afloop van de viering was er gelegenheid om de kerk van de Acht Zaligsprekingen te bezoeken.

Daarna bezochten we Betshaïda. De plaats waar Jezus de blinden genas. De stad was opgebouwd uit zwarte basaltblokken. Een stukje van de dubbele stadsmuur was nog te zien.

We zetten onze reis voort richting Nazareth. De fantastische lunch gebruiken we in een Arabisch restaurant. Na de lunch maken we een wandeling door het regenachtige Nazareth en bezochten de Grieks-Orthodoxe kerk gebouwd boven de bron van Maria. Mooie kerk met veel schilderingen met betrekking tot Maria. We wandelden verder door oude winkelstraatjes. Heel leuk om te zien. We komen bij de kerk van de Aankondiging gebouwd boven het huis van Maria, een kerk met drie verdiepingen. Op de onderste verdieping dus het grothuisje waar Maria woonde, op de begane grond een kerkruimte en op de eerste verdieping een grote kerkruimte waar de Maria-vesper werd gehouden. De kerk is werkelijk prachtig gedecoreerd. Op de binnenplaats onder de galerij hangen mozaïeken geïnspireerd op Maria, geschonken door verschillende landen. Buiten was het alweer donker en tijd om de terugreis te aanvaarden. We reden een klein ommetje want de chauffeur wilde graag zijn kerk en zijn huis laten zien. Hij woont in Naïm. Tegen 19.00 uur stapten we uit voor ons hotel in Tiberias waar een heerlijk buffet op ons wachtte.

Ineke en Toos.<< Terug naar het nieuwsoverzicht