Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Volg 39 pelgrims op weg naar Lourdes

Geplaatst op: 25 april 2018

Westlandse bedevaart naar Lourdes - 7 tot en met 15 mei

Maandag 7 mei in alle vroegte vertrekt er vanaf het busstation in Naaldwijk een bus met 39 pelgrims aan boord voor een bedevaart naar Lourdes. Onze eerste echte stop is in Amiens, de rijke handelsstad van het noorden (Frankrijk), waar we de kathedraal Notre Dame (1218) zullen bezoeken. Deze grootste kathedraal van Europa is door Unesco uitgeroepen tot één van de wereldwonderen. Vervolgens rijden we door naar Lisieux. We vieren in de nabijheid van Theresia van Lisieux de eucharistie in de crypte van de basiliek en bezoeken uiteraard het klooster waar Thérèse haar korte leven doorbracht en waar ook haar schrijn staat.

Op de terugweg vanuit Lourdes doen we Never aan. Hier bezoeken we en verblijven in het klooster St. Gildard waar Bernadette gedurende dertien jaar verbleef. In de kapel, nabij haar schrijn, vieren we de eucharistie.

Ons verblijf in Lourdes telt vijf dagen, zoals gebruikelijk voor een bedevaart. Behalve de vieringen bezoeken we ook de plekken die in het leven van Bernadette een belangrijke rol hebben vervuld, zoals het geboortehuis en het cachot. Van elke dag maken we een verslag enLourdes live.jpg proberen dat ’s avonds (of ’s nachts) op onze website te plaatsen. Zo kunnen alle thuisblijvers dagelijks met ons ‘meereizen’. Een viertal vieringen in Lourdes zijn live te volgen via TV Lourdes. Ga naar de homepage en klik op de afbeelding Lourdes live en u bent rechtstreeks verbonden met Lourdes. Standaard krijgt u beeld van de grot te zien, maar op onderstaande tijden wordt er geschakeld naar de vieringen waar ook wij als Westland aan deelnemen:

Donderdag 10 mei          vanaf 09.15 uur de Internationale Hoogmis op Hemelvaartsdag

Donderdag 10 mei          vanaf 21.00 uur de lichtprocessie

Vrijdag 11 mei               vanaf 17.00 uur de Sacramentsprocessie

Zondag 13 mei               vanaf 08.30 uur de viering bij de grot<< Terug naar het nieuwsoverzicht