Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Volg de WestlanDrenthe bedevaart

Geplaatst op: 10 november 2018

van 14 t/m 21 november bedevaart naar het Heilig Land

Met 450 pelgrims in het Heilig Land
Vanuit vele hoeken en gaten in Nederland vliegen tussen 10 en 15 november groepen voor een bedevaart naar het Heilig Land. De eerste groep vertrekt op 10 november en de laatste groep op 15 november. Maar we komen al deze mensen wel tegen tijdens de Nederlandse Dagen op 16 en 18 november in het Heilig Land. De groepen die wij als WestlanDrenthe zoal gaan ontmoeten zijn: koor Simmes, de sponsorfietstocht, Aartsbisdom Utrecht, Sneek/Bergen op Zoom, bisdom Haarlem-Amsterdam, KBO-PCOB en de zorgreis.

Gezamenlijke vieringen
De Nederlandse Dagen op 16 en 18 november in het Heilig Land kenmerken zich door samen te vieren op plekken die er toe doen. Zo hebben we op 16 november ’s ochtends om 08.00 uur een viering op de Berg van de Zaligsprekingen. Diezelfde dag komen we om 16.00 uur samen voor de vesper in Nazareth en op zondag 18 november om 15.00 uur voor een prachtige viering in de Catharinakerk in Bethlehem. Van deze vieringen wordt door mediapriester Roderick Vonhögen opnames gemaakt die later worden uitgezonden via Katholiek Nederland TV. Bij deze vieringen zullen we ook onze bedevaartskaars uit Westland en Zuidoost-Drenthe branden.

Verslag van de dag
Een reis naar het Heilig Land maak je niet elke dag. Voor velen zal dit dan ook een bijzondere reis worden. Een reis waar lang naar uit gekeken is. Misschien stond deze bestemming wel jarenlang op het verlanglijstje. Ondanks dat we met 118 pelgrims uit Westland en Zuidoost-Drenthe op bedevaart gaan, blijven er zovelen thuis. Niet ieder is in de gelegenheid zo’n reis te maken. Om het thuisfront ‘mee te nemen’ in onze ervaringen en belevenissen doen we er alles aan om dagelijks een verslag op onze website te krijgen. Een verslag dat door pelgrims geschreven is. Als de internetverbinding ons gunstig gezind, proberen we dat ’s avonds op de website te plaatsen. Zo blijft ook het thuisfront met ons verbonden!<< Terug naar het nieuwsoverzicht