Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Westlandse bedevaart naar Kevelaer 27-28 juli

Geplaatst op: 23 mei 2022

Op bedevaart gaan is een spirituele plaats bezoeken, een feest van ontmoeting met momenten van bezinning, maar ook gezelligheid. Elk mens met zijn of haar eigen gevoelens, intenties en verwachtingen. Je doet samen een bijzondere ervaring op en komt verrijkt weer thuis en zegt: ‘het heeft mij goed gedaan.’

aanmelden Kevelaer.jpgDe geschiedenis leert dat Westlanders vaak en met velen op bedevaart gingen naar Kevelaer in Duitsland, waar Maria vanaf 1641 vereerd wordt. Ons vertrekpunt is de St Jan de Doperkerk in Wateringen dat vele jaren als Broederschapskerk heeft dienst gedaan. De prachtige gebrandschilderde ramen vertellen het verhaal van Kevelaer.
De vrome marskramer Hendrik Busman hoort nabij een hagelkruis tijdens zijn gebed een stem: "Bouw mij op deze plaats een kapelletje!" Een afbeelding van Maria als "Troosteres van de bedroefden wordt uiteindelijk geplaatst in het door de marskramer zelf gebouwde kapelletje.

De Westlandsche Processie naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer wordt dit jaar gehouden op woensdag 27 en donderdag 28 juli. Het is een bedevaart met één overnachting (vol pension), vanaf € 162,50. Iedere parochiaan jong, oud, student en gezin worden uitgenodigd om mee te gaan. Het is mogelijk om een rollator of opvouwbare rolstoel mee te nemen. Pastoor Steenvoorden zal deze bedevaart begeleiden.

Klik hier voor de folder Kevelaer 2022

AANMELDEN bedevaart Kevelaer.jpg

 << Terug naar het nieuwsoverzicht