Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Westlandse Bedevaarten bestaat 10 jaar!

Geplaatst op: 30 juli 2020

Op dinsdag 18 augustus 2020 is het precies tien jaar geleden dat de Stichting Bedevaarten Westland (SBW) werd opgericht. De feitelijke oorsprong van wat nu de Stichting Bedevaarten Westland is ligt al in het jaar er voor. Op 13 juni 2009 kwamen Paul Mantelaers, Nico Stijger en Charles Groot met elkaar in gesprek op een door het Bisdom Rotterdam georganiseerde bijeenkomst over missionering.

Na die bijeenkomst werd een nadere verkenning gedaan. Op dat moment was de clustervorming hier in volle gang, dus het initiatief om een gezamenlijke bedevaart vanuit het nieuwe cluster Westland te houden paste goed in dat plaatje. Wat begon als een eenmalige actie voor een bedevaart naar Lourdes in 2011 is verder gegroeid tot een organisatie die vele bedevaartbestemmingen bereikbaar gemaakt heeft in het kader van Samen Onderweg.

Sinds de oprichting van SBW hebben parochianen uit onze regio (en soms ook van ver daar buiten), deelgenomen aan een bedevaart naar Lourdes, Assisi, Rome, Kevelaer, Brielle, Taizé, Polen of het Heilig Land. Maar ook de viering van oogstdankdag in Heiloo, de Stille Omgang, de processie langs de Lourdesgrot in Monster op het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming en de WereldJongerenDagen hebben in belangstelling kunnen meegenieten.  

Door alle maatregelen vanwege het coronavirus hebben we moeten besluiten om de bedevaarten en andere geplande bijeenkomsten voor dit jaar te annuleren. Hoewel we elkaar dus niet fysiek ontmoeten,- we dienen elkaar te beschermen-, wil dat nog niet zeggen dat we deze mijlpaal niet met elkaar willen vieren.

Prijsvraag 10 jaar SBW

In tien jaar tijd is er veel aan ons voorbij gegaan. Nu we veel thuis zijn, is er alle tijd om nog eens terug te denken aan de vele mooie momenten die we met elkaar beleefd hebben. Wat weet u nog van deze 10 jaar? Tien vragen over Westlandse Bedevaarten scheiden u van eeuwige roem en een prachtige prijs als u de ‘SBW 10 jaar prijsvraag’ als beste weet te volbrengen. Elders op de website leest u meer over deze ‘SBW 10 jaar prijsvraag’  TIP: de website geeft veel geheimen prijs!

Wacht niet te lang met uw oplossing aan ons toe te sturen want de trekking van de winnaar is op dinsdag 18 augustus 2020 om 10.35 uur, het tijdstip waarop 10 jaar geleden bij de notaris een handtekening gezet werd onder de akte.

Westlandse Bedevaarten.jpg<< Terug naar het nieuwsoverzicht