Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

'Zoek Vrede' - thema Kevelaer 2018

Geplaatst op: 05 april 2018

Durft u het aan om mee te gaan op bedevaart naar Kevelaer?

In 2013 is een oude traditie tot leven gebracht: De Westlandsche Processie naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer! Een tweedaagse bedevaart die nu elk jaar weer wordt gehouden, zo ook in 2018: op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus.

De geschiedenis leert dat Westlanders vaak en met velen op bedevaart gingen naar Kevelaer in Duitsland, waar Maria vanaf 1641 vereerd wordt. Vanuit het Westland werd deze tocht georganiseerd door een Westlandsch Broederschap (gezeteld in Wateringen) dat in 1819 met goedkeuring van paus Pius VII werd opgericht. U leest het goed: 1819, dus volgend jaar 200 jaar geleden. In den beginne ging men met de trekschuit, later werd dat een (comfortabele) autobus.

Op bedevaart gaan is een spirituele plaats bezoeken, een feest van ontmoeting met momenten van bezinning, maar ook gezelligheid. Elk mens met zijn of haar eigen gevoelens, intenties en verwachtingen. Je doet samen een bijzondere ervaring op en komt verrijkt weer thuis en zegt: ‘het heeft mij goed gedaan.’ Kunnen oude tijden ook bij u herleven en durft u het aan om met ons mee te gaan naar Kevelaer?

In onze federatie wordt op zondag 6 mei om 19.00 uur een Marialof gehouden in Poeldijk.  Voor en na deze viering zijn we aanwezig met informatie over de bedevaart naar Kevelaer.<< Terug naar het nieuwsoverzicht