Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Baden in Lourdes tijdelijk gesloten

Geplaatst op: 24 oktober 2017

laatste fase van het Project “De Grot, hart van Lourdes”

De werkzaamheden in Lourdes gaan dit najaar verder. De derde en laatste fase van de herinrichting van het gebied rond de grot bestaat uit het renoveren van de baden. Deze gaan daarom vanaf 30 oktober tot en met 23 maart dicht. Dat is de periode waarin er relatief weinig pelgrims naar Lourdes komen. In deze periode ontvangen de ziekenhelpers pelgrims om de ritus met het water, zoals Bernadette Soubirous werd gevraagd door de Maagd Maria, bij de nieuwe kraantjes op het Heiligdom of in de grote sacristie van de grot te ondergaan.

De werkzaamheden aan de baden zijn het laatste grote onderdeel van de herinrichting van het gebied rond de grot. Het gebouw uit de jaren vijftig van de vorige eeuw wordt grondig gerenoveerd. Verder wordt de later aangebouwde betonnen luifel vervangen door een moderne overkapping, waardoor de wachtruimte vóór het gebouw lichter en ruimtelijker wordt. Ook wordt daardoor de oorspronkelijke architectuur van het gebouw weer zichtbaar.

Een ander project dat voor deze winter op de agenda staat, is het afronden van de 'tuin van licht' tegenover de grot. Hier zijn de grote kaarsenstandaards geplaatst, die voorheen tussen de grot en de baden stonden. De afgelopen twee seizoenen is geëxperimenteerd met het zoeken naar de juiste plek om pelgrims kaarsen te laten branden. Eerder werd het plein vóór de grot al opnieuw ingericht.

Deze reportage, gefilmd op 11 oktober 2017, schetst de situatie van deze aangekondigde werken.<< Terug naar het nieuwsoverzicht