Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

2-daagse bedevaart Kevelaer 24 en 25 juli 2024

Geplaatst op: 06 december 2023

Durft u het aan om mee te gaan op bedevaart naar Kevelaer?

Op bedevaart gaan is een spirituele plaats bezoeken, een feest van ontmoeting met momenten van bezinning, maar ook gezelligheid. Elk  mens met zijn of haar eigen gevoelens, intenties en verwachtingen. Je doet samen een bijzondere ervaring op en komt verrijkt weer thuis en zegt: ‘het heeft mij goed gedaan.’ Kunnen oude tijden ook bij u herleven en durft u het aan om met ons mee te gaan naar Kevelaer?

De geschiedenis leert dat Westlanders vaak en met velen op bedevaart gingen naar Kevelaer in Duitsland, waar Maria vanaf 1641 vereerd wordt. Vanuit het Westland werd deze tocht georganiseerd door een Westlandsch Broederschap (gezeteld in Wateringen) dat in 1819 met goedkeuring van paus Pius VII werd opgericht.

De Westlandsche Processie naar Onze Lieve Vrouw van Kevelaer wordt in 2024 gehouden op woensdag 24 en donderdag 25 juli 2024. Het is een bedevaart met één overnachting (vol pension), iedere parochiaan jong, oud, student en gezin worden uitgenodigd om mee te gaan. Het is mogelijk om een rollator of rolstoel mee te nemen. Pastoor Steenvoorden zal deze bedevaart begeleiden.

Aanmelden/inschrijven voor deze bedevaart is mogelijk vanaf 20 december 2023. Wie zich voor 1 februari 2024 inschrijft voor een bedevaart ontvangt een passende attentie.

Klik hier voor:

  • FOLDER bedevaart Kevelaer 24 en 25 juli 2024
  • AANMELDEN bedevaart Kevelaer 24 en 25 juli 2024


<< Terug naar het nieuwsoverzicht