Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

Bedevaarten en pelgrimstochten in 2024

Pelgrimstocht naar Oudenbosch - zaterdag 20 april 2024

De Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara is een bijzondere kerk in Oudenbosch. Tijdens de rondleiding vertellen de gidsen over de ontstaansgeschiedenis van de Basiliek van Oudenbosch, de bouw, bijzondere feiten en anekdotes rondom de Basiliek van Oudenbosch. In deze prachtige kerk vieren we ook de eucharistie.

Het zouavenmuseum biedt een compleet overzicht van de belevenissen van de zouaven tijdens hun verblijf in Rome en na terugkeer in Nederland. Interessant zijn de talrijke persoonlijke brieven, dagboekjes, souvenirs en dergelijke die in het museum zijn te vinden. Met een rondleiding door een gids komt u alles te weten.

Klik hier voor de FOLDER of AANMELDEN pelgrimstocht Oudenbosch

Met de bus naar Brielle - zaterdag 6 juli 2024

‘Hoop doet bidden’

Op zaterdag 6 juli wordt in Brielle de Nationale Bedevaart gehouden. Al jaren komen honderden gelovigen samen voor een inspirerende dag in Brielle. In samenwerking met het bisdom kunnen wij tegen gereduceerd tarief een bus vanuit het Westland inzetten met opstapplaatsen in Wateringen, Kwintsheul, Honselersdijk, Poeldijk, Monster, 's-Gravenzande, Naaldwijk en De Lier.

Het bedevaartoord in de vestingstad Brielle is de historische plek waar 19 priesters en monniken uit Gorcum in 1572 naar Brielle werden gebracht en daar werden, gemarteld en vermoord voor het volharden in hun geloof. Vanuit deze historie wil het heiligdom, juist in deze tijd, een plaats zijn van gebed, liturgie, bezinning en ontmoeting voor katholieken, alle christenen en belangstellenden, waarbij men zich in stilte en rust of in gezamenlijkheid vanuit het verleden kan richten op het heden en de toekomst.

Klik hier voor de FOLDER of AANMELDEN met de bus naar Brielle

2-daagse bedevaart naar Kevelaer -  24 en 25 juli 2024

Ga met ons mee...…. (volgens Lukas 24:13-35)

Het Duitse plaatsje Kevelaer (vlak over de grens bij Venlo) is al eeuwenlang een bekend Mariabedevaartsoord. Al sinds 1642 wordt er in deze plaats een wonderbaarlijk genadebeeld (een ets) van de Maagd Maria vereerd. Dit genadebeeld staat bekend als de ‘Consolatrix Afflictorum’: de ‘Troosteres der bedroefden’.

Ons vertrekpunt is de St Jan de Doperkerk in Wateringen dat vele jaren als Broederschapskerk heeft dienst gedaan. De prachtige gebrandschilderde ramen vertellen het verhaal van Kevelaer en Lourdes. Nog voor de lunch brengen we onze bedevaartkaars naar de Genade kapel met aansluitend een korte rondleiding over het Heiligdom. In de middag kunt u deelnemen aan de grote kruisweg. Als afsluiting van de eerste dag hebben we een kort programma in een kapel.

Op de tweede dag hebben we na het ontbijt een eucharistieviering voor de Westlandse pelgrims. Een bezoek aan het oude stadje van Kevelaer mag zeker niet ontbreken. Sinds meer dan 380 jaar bepaalt de bedevaart hier het dagelijks leven. Nog voor ons vertrek uit Kevelaer zullen we met een danklof onze bede-vaart afsluiten. De deelnamekosten voor deze tweedaagse pelgrimstocht naar Kevelaer zijn nog niet bekend.
 

Klik hier voor de FOLDER of AANMELDEN bedevaart Kevelaer

6-daagse bedevaart per vliegtuig naar Lourdes - 16 t/m 21 september 2024

“… Ga zeggen aan de priesters dat men [hier] in processie naar toe komt...”

Lourdes, het is een plaats waar hemel en aarde elkaar raken. Raak onder de indruk van het verhaal van Bernadette Soubirous, die in het voorjaar van 1858 Maria zag en hoorde. Grijp de mogelijkheid aan om in het stadje aan de voet van de Pyreneeën de verschillen de kerken te bezoeken, een kaars op te steken en natuurlijk de Grot te zien waar Maria verschenen is. De kwetsbare mens staat in Lourdes centraal en daarmee wordt ons geloof zichtbaar.

In 1844 was Lourdes een onbetekenend plaatsje aan de voet van de Pyreneeën, bestaande uit een paar pleinen en smalle straatjes. De burcht op de rots torende hoog uit boven de huizen. Het water van de Lapacca-beek, die buiten het dorp samenvloeide met de rivier Gave du Pau, werd gebruikt om de molens langs de beek aan te drijven. De mensen verdienden er voornamelijk de kost met het ontginnen van marmer- en leisteengroeven.

U reist ’s ochtends met de bus vanuit het Westland naar Weeze in Duitsland. Daar stapt u in het vliegtuig en vliegen naar Tarbes, vandaar worden we met de bus naar het hotel in Lourdes gebracht. 

Klik hier voor de FOLDER
AANMELDEN voor deze bedevaart is niet meer mogelijk