Westlandse
Bedevaarten
Steun ons

2-daagse Westlandse bedevaart naar Kevelaer

Geplaatst op: 04 mei 2024

'Ga met ons' - 24 en 25 juli 2024

Sinds jaar en dag gaan Westlanders op bedevaart naar Kevelaer, een bedevaartplaats net over de grens bij Venlo. Op bedevaart gaan is een spirituele en bijzondere plaats bezoeken, maar ook een feest van ontmoeting met momenten van bezinning, en zeker ook gezelligheid. In Kevelaer wordt Maria al vanaf 1641 tot op de dag van vandaag vereerd. Er zijn twee mooie kapellen uit de 17e eeuw gelegen aan een eeuwenoud plein met even zo oude lindebomen, een indrukwekkende basiliek en een prachtig kruiswegpark.

Onze bedevaart begint om 07.00 uur in de Sint Jan de Doperkerk te Wateringen bij de gebrandschilderde ramen met het Kevelaer-verhaal. Bij aankomst in Kevelaer zullen we ons eerst tegoed doen aan koffie met wat lekkers waarna we onze bedevaartskaars bij de Genadekapel aansteken. In de middag lopen we langs het klooster van de zusters Franciscanessen naar het kruiswegpark voor het bidden van de grote kruisweg. De dag wordt afgesloten met Rozenkransgebed in de kapel van het hotel.thema 2024 Geh mit uns.jpg

Dag twee begint met een eucharistieviering in de Kaarsenkapel. Na afloop mag een bezoekje aan het stadje Kevelaer zeker niet ontbreken. Sinds meer dan 380 jaar bepaalt de bedevaart hier het dagelijks leven. Nog voor ons vertrek uit Kevelaer zullen we met een danklof onze Westlandse bedevaart eveneens in de Kaarsenkapel afsluiten. Vertrek uit Kevelaer ca. 15.30 uur, aankomst in Wateringen zo rond 18.30 uur.

Klik hier voor de FOLDER

Klik hier voor AANMELDEN<< Terug naar het nieuwsoverzicht